PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=203657}

Iluzjonista

The Illusionist
2006
7,8 293 tys. ocen
7,8 10 1 292889
6,3 48 krytyków
Iluzjonista
powrót do forum filmu Iluzjonista

Film miał być okraszony wyjątkowymi zdjęciami, a są one przeciętne jak cały obraz. Możliwe, że ślepnę i nie widziałem kunsztu operatora, albo ślepnę i żadnego kunsztu nie było :)

Rezun

Ślepniesz <za krótki><za krótki><za krótki>

ocenił(a) film na 10
pampek15

po prostu bez rewelacji, też spodziewałem się czegoś lepszego

luck191

Ja rozumiem, że ludzie mający na co dzień do czynienia z pięknymi zdjęciami nie muszą być zachwyceni, ale w przypadku filmów przydałby się obiektywizm... Jak dla mnie zdjęcia są piękne! proste, klimatyczne, klasyczne... Na pewno "Iluzjonista" pod tym względem wyróżnia się na tle innych filmów... Ogladałam go dość dawno, zaraz po premierze i jest to jeden z elementów tego filmu, który bardzo dobrze zapamiętałam i wczoraj oglądając go ponownie utwierdziłam się w tym przekonaniu!
do tego te kostiumy i scenografia! tak jak lubię.
Rzecz gustu, jak to nieraz powtarzam ;)

Rezun

Zdjęcia w "Iluzjoniście" to najpiękniejsze, jakie widziałam w filmach ostatniego dziesięciolecia. Pierwszy raz w życiu widziałam obraz, który jest tak plastyczny, że chciałoby się przeniknąć do wnętrza. Ale oceniam go tak przez pryzmat seansu w kinie, bo w telewizji faktycznie, stracił urok (ach ta nasza przeklęta jakość, ach te telewizory...).

ocenił(a) film na 6
No_5

Możliwe, że rzeczywiście zawinił tutaj telewizor. Z drugiej strony, ciężko jednak uwierzyć by zepsuć odbiór.

"Zdjęcia w "Iluzjoniście" to najpiękniejsze, jakie widziałam w filmach ostatniego dziesięciolecia" Śmiałe stwierdzenie.

Rezun

Wiem, że śmiałe. Ale w kinie byłam porażona, więc chyba jednak nie bezpodstawne.

ocenił(a) film na 10
Rezun

Ja też dawno nie widziałem filmu z tak pięknymi zdjęciami. Niesamowite
były. Scenografia i kostiumy też wspaniałe. Pięknie to wszystko na ekranie
wyszło.

ocenił(a) film na 7
Rezun

Zdjęcia sa bardzo ładne... do tego dodanie filtrów jeszcze je wyupukla...