PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=203657}

Iluzjonista

The Illusionist
2006
7,8 293 tys. ocen
7,8 10 1 293017
6,3 48 krytyków
Iluzjonista
powrót do forum filmu Iluzjonista

Pamiętacie numer z czerwona piłeczką? Główny bohater pokazuje Inspektorowi piłeczkę i karze mu ją schować po czym opisuje ten numer. Faktycznie jest tak że jak podniesie się rękę na chwilę do góry to ona blednie. Sporo trików można tak zrobić, jak i wyjaśnić. A przyznam że nie wiedziałem o tym. Sprawcie sobie przed kompami, sami zobaczycie. Przyznam się że kiedy sprawdziłem to przed telewizorem to sam poczułem się jak by ktoś na mnie zrobił taka sztuczkę i to przez telewizor (prawie jak Kaszpirowski :P) za to ten film ma u mnie 8/10

ocenił(a) film na 7
BuLLeToSS

Film oglądałem dość dawno, nie pamiętam czerwonej piłki.
O co chodzi z tym sprawdzaniem czegoś przed kompem czy telewizorem?

ocenił(a) film na 10
Boskigrom

że zrobił tak, jak ten koleś w filmie; szczerze? mi się nie sprawdziło. oglądałem kiedyś na Polsacie program z wyjaśnieniem wszystkich popularnych sztuczek i tak naprawdę wszystkich można tym nabrać; Magia bez tajemnic chyba to się tak zwało. Ja jestem najbardziej ciekaw zagadki znikającego drzewa i miecza. Ogólnie samo drzewko pomarańczowe powiewa już pod coś w skali sf ale i tak fajnie się to ogląda.

Dziś w tv ;p

ocenił(a) film na 7
freepick

obejżę dziś jeszcze raz bo nie wiem w ogóle o czym mówicie

ocenił(a) film na 9
Boskigrom

i ja też obejrzę bo jestem ciekawa, o czym mowa:D

ocenił(a) film na 10
freepick

To drzewko to nie sf. W necie jest o nim duzo napisane, sztuczka znana od dawna.Sama sie zdziwilam :] wystarczy poszperac w google.