PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=203657}

Iluzjonista

The Illusionist
2006
7,8 293 tys. ocen
7,8 10 1 293010
6,3 48 krytyków
Iluzjonista
powrót do forum filmu Iluzjonista

Zakończenie wymiata ;) Niezwykle wciągający film. Polecam.

ocenił(a) film na 10
Lisowczyk

Zgadzam się w 100%,genialny film, a zakończenie gniecie narządy rozrodcze !

ocenił(a) film na 9
Lisowczyk

Zupełnie się zgadzam. Szkoda, że nie wyjaśnili pozostałych iluzji, ale może to i lepiej.
Btw. czy ten film powinien być w dziale fantasy?

ocenił(a) film na 9
LordOfTheFear

Wątpię szczerze mówiąc. Bardziej film sensacyjny.

ocenił(a) film na 10
Lisowczyk

Po latach warto było obejrzeć ten film po raz kolejny.Ten klimat z odpowiednią muzyką jest niesamowity.

Lisowczyk

Zakończenie wymiata? Przecież jest cholernie przewidywalne (więcej nie piszę, żeby nie spoilerować), genialne to one było w "Prestiżu".

Sebu_BGZ

No dokładnie! Ja w ogóle nie wiem czemu ten film jakoś wydaje mi się bardziej popularny niż Prestiż ( Np. W sklepach. Ten tytuł widzę prawie w każdym a "Prestiżu", który chciałbym pozyskać bo pamiętam, że bardzo mi się podobał, jeszcze mi się trafić nie udało. )skoro jest filmem słabszym.

ocenił(a) film na 7
Sebu_BGZ

Zgadzam się.
Zakończenie zupełnie niezaskakujące lecz utwierdzające nawet niezbyt lotnego widza w jego przekonaniu związanego z finałem filmu.

Mimo wszystko film dobry 7/10

ocenił(a) film na 9
Sebu_BGZ

"Prestiżu" nie oglądałem.

Lisowczyk

Film bardzo dobry, a zakończenie nie ma sobie równych :)

Artstein

Bardzo Dobry !

ocenił(a) film na 9
Artstein

Norton jak zawsze w formie :)

ocenił(a) film na 8
Lisowczyk

zakończenie jest świetne

ocenił(a) film na 6
Lisowczyk

Zakończenie was zaskoczyło hahaha ja dopiero rozpoczynam przygode z gatunkiem filmowym jak ,,mindfack" ale to sie napewno nie zalicza do tego, zakonczenie z gory wiadome az dziwi mnie ta ocena filmu
dno i wodorosty az szkoda mi Nortona że zagrał w takim chłamie
jeśli nie widzieliście takich filmów jak Prestiż,FIght Club, Szósty Zmysł,Podejrzani,Mullholand Drive,Wyspa Tajemnic,Inni,Lęk pierwotny,MEMENTO
to wam sie nie dziwie

mojlebpelenfilmow

Wyspa tajemnic nie ma aż tak nieprzewidywalnego zakończenia, aczkolwiek jest produkcją bardzo dobrą (8/10) ;)

ocenił(a) film na 9
mojlebpelenfilmow

Fight Club: Film dobry ale nieco przereklamowany.
Szósty zmysł: Film dobry, jeden z najlepszych w karierze Willisa. Oglądałem wiele razy.
Wyspa tajemnic: książka świetna a film tylko nieco słabszy. Di Caprio zagrał świetnie.
Mullholand Drive: tak się składa, że jestem wielkim fanem Lyncha. Film dobry ale nieco lepszy jest według mnie Blue Velvet.
Inni: jeden z najlepszych horrorów w historii kina. W pierwszej 10 powinien się na pewno mieścić razem z Egzorcystą, Omenem, Drabiną Jakubową itd.
Lęk pierwotny: zakończenie rzeczywiście dobre. Norton w nim pokazuje klasę.
Pozostałych filmów przez Ciebie wymienionych nie obejrzałem panie mądralo :)
Każdy ma swoje zdanie ale pisanie, że ten film to dno i wodorost to hmm...przesada? To tak jakby no nie wiem...napisać, że "Sierociniec" to najgorszy horror w historii :)

ocenił(a) film na 6
Lisowczyk

Jak dlamnie dno i wodorsty poniewaz spodziewalem sie czegos fajnego zwlascza po bardzo dobrej ocenie 8/10
ale sie przeliczyłem
wole oglądać napisy koncowe z FIght Cluba niz ogladac Iluzjoniste

ocenił(a) film na 9
Lisowczyk

Rewelacyjne zakończenie! Świetny film! Polecam (podobnie jak Prestiż :) !

Lisowczyk

Lubię filmy w takim klimacie. Zakończenie faktycznie dobre, ale jednak domyśliłam się go dosyć szybko.
Mimo to obejrzałam film z przyjemnością do końca. Co do "Prestiżu" to faktycznie bardziej zaskakujący. Warto obejrzeć oba :)

ocenił(a) film na 9
headge

Tak ludzie pieją o tym Prestiżu, że chyba niedługo go obejrzę :)

ocenił(a) film na 7
Lisowczyk

Film dobry, aczkolwiek scenariusz pozostawia trochę do życzenia - znacznie lepiej jest w kwestii budowania klimatu (zdjęcia, muzyka - super) - atmosfera faktycznie bajkowa i pomaga przełknąć niektóre potknięcia fabuły. Norton akurat (którego uwielbiam) tutaj moim zdaniem nie wspiął się na wyżyny swoich możliwości, za to autentycznie wymiata Giamatti. Warto obejrzeć, ale moim zdaniem 7/10.

ocenił(a) film na 9
azosiolek

No wystawienie oceny temu filmowi poniżej 7 byłoby naprawdę gruba przesadą. Dawno nie widziałem filmu z takim fajnym bajkowym klimatem. "Iluzjonista" mnie bardzo wciągnął a rzadko który film potrafi mnie mocno przykuć do fotela :)

ocenił(a) film na 9
azosiolek

Tak na marginesie: Też uwielbiam "Okruchy dnia" :)