PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=203657}

Iluzjonista

The Illusionist
2006
7,8 293 tys. ocen
7,8 10 1 293017
6,3 48 krytyków
Iluzjonista
powrót do forum filmu Iluzjonista

Minus to bardzo nierealistyczne sceny itd. oraz drewniane aktorstwo Biel. Nie moglem na nią patrzeć. Ogólnie film dobry jednak ja obejrzałem go raz i wystarczy mi na całe życie. Naprawdę wątpię żebym kiedyś go jeszcze obejrzał. No cóż Prestiż to film dużo lepszy.

ocenił(a) film na 7
Citizens88

Zgadzam się w 100%, w ogóle sam tytuł moim zdaniem jest nietrafiony, rola iluzjonisty powinna opierać się na iluzjach, czyli swego rodzaju złudzeniach, ale nie na czarach! To główny minus filmu! Jeżeli wybierać film o takiej tematyce, to na pewno wybrałabym Prestiż. Poza tym Biel okropna, a jedyne miłe zaskoczenie to końcówka filmu.

ocenił(a) film na 8
Citizens88

Zależy jakie kino lubisz, ja preferuję takie bardziej poetyckie i baśniowe, dlatego wolę Iluzjonistę. Po za tym mam słabość do ładnych miłosnych historyjek, klimatu XIX w. no i Nortona , rzec jasna :-)

ocenił(a) film na 7
Ulisseska

Oczywiście że Norton to fantastyczny aktor :) robił co mógł ;d

Citizens88

A czy zwrócił ktoś uwagę na niezdecydowany akcent aktorki? Przyznam, że pracowała nad brytyjskim, ale jej się wymykał. Kiepsko to wyszło. Plus niefortunna jej stylizacja. Kompletnie mi nie szła w parze z Nortonem.