PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=203657}

Iluzjonista

The Illusionist
2006
7,8 293 tys. ocen
7,8 10 1 293017
6,3 48 krytyków
Iluzjonista
powrót do forum filmu Iluzjonista

”Iluzjonistę” obejrzałem dzień po ”Prestiżu”, dlatego trudno mi uniknąć porównań. O ile film z Jackmanem i Balem postrzegam jako rewelacyjny, to film z Nortonem w moich oczach jest zaledwie niezły. Mimo, ze trwał zaledwie 110 minut to momentami był nużący. Ładnie nakręcony, ze świetną muzyką Philipa Glassa, z końcówką dającą do myślenia. Ale nie porwał mnie. Lubię Edwarda Nortona (głównie za ”Więźnia nienawiści” dlatego przyznam 1 dodatkowy punkt. 7/10

ocenił(a) film na 7
galladorn

Tak, film jest dobry, oczywiście też mi się nasuwa porównanie z Prestiżem, którego widziałem miesiąc wcześniej. Również uważam, że Prestiż jest lepszy, Norton dobrze się spisał w tym filmie, historia też nudna nie była, ale jedyne co mogę powiedzieć o filmie to tyle, że jest dobry. Zasługuje na ocenę 7/10

grabarz91

Zgadzam się. Iluzjonista mi się średnio podobał, nie licząc gry Nortona, zdjęć i paru innych spraw, natomiast Prestiż mnie powalił! Bardzo lubię Hugh Jackmana i uważam, że spisał się bardzo dobrze, Bale równie świetny. A pokrętność fabuły bardzo mi się spodobała. Oglądasz i wydaje ci się, że wszystko rozumiesz, ale tak naprawdę nic nie jest pewne. Zupełnie jak w sztuczce magicznej;) Większość wątków wyjaśnia się pod koniec filmu. Muzyka też mi się bardzo podobała. W każdym razie Iluzjonista: 6/10