PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=203657}

Iluzjonista

The Illusionist
2006
7,8 293 tys. ocen
7,8 10 1 292921
6,3 48 krytyków
Iluzjonista
powrót do forum filmu Iluzjonista

niby jak norton wyjal brylanty z miecza syna cesarza skoro mial go w rece przez chwile i wszyscy na niego parzyli a poza tym napewno byly mocno przymocowane.zakonczenie glupie o nielogiczne

czewrony

nie moge powstrzymac sie od smiechu. :D :)
Rzeczywiscie jak by na niego wszyscy "parzyli" to by nie wyjal tego brylantu, szafiru czy czegos tam ;)

ocenił(a) film na 6
adambebe

czeski błąd :)
fakt, norton parzyl sie w innej scenie z Biel :)

ocenił(a) film na 10
czewrony

No mi sie wydaje, że wyjęła go Sophie, gdy pozorowała swoją śmierć :D

ocenił(a) film na 6
piggy_3

wydawalo mi sie ze w koncowce jest zasugerowane ze zrobil to podczas sztuczki ze stajacym mieczem ( bez skojazen tym razem :) ) no ale fakt ze mogla to zrobic Biel

użytkownik usunięty
czewrony

spokojnie to tylko film, nie trzeba od razu psuc klawiatury :-)

ocenił(a) film na 10
czewrony

no niby tak. ale jednak miał coś z magika.

czewrony

zgadzam się z piggy - najprawdopodobniej Sophie wzięła brylanty z szabli w stajni, kiedy sfingowała swoją śmierć. Jeśli chodzi o ten moment kiedy wszyscy próbują podnieść szablę jako legendarny Excalibur, to jest to idealna chwila dla Iluzjonisty - mógł dokładnie przyjrzeć się broni i wykorzystać jej elementy dekoracyjne kiedy układał plan wrobienia księcia w morderstwo. Zwłaszcza, że tyle ludzi widziało w tym momencie szablę księcia i była większa szansa, że ktoś powiąże brylanty na sukni Sophie i w stajni z brylantami z broni księcia;]

ocenił(a) film na 10
czewrony

nie wiadomo kiedy wyjal te brylanty i to chyba nie ma wiekszego znaczenia, bo przceiez jest magikiem

ocenił(a) film na 10
czewrony

tak ja tez uwazam, ze brylanty mogla wyjac Biel.
a zakonczenie> coz. nie uwazam ze bylo nielogiczne, a tym bardziej glupie.
mnie np zaskoczylo. pozytywnie.
10/10

ocenił(a) film na 9
czewrony

A to jak latały motylki czy numer z lustrem było całkowicie jasne i logiczne?
Tam też wszyscy patrzyli. Albo jego ostatni pokaz w teatrze.
W końcu to była jago fucha żeby zrobić coś niemożliwego na oczach wszystkich.

ocenił(a) film na 6
czewrony

spoko. wyluzujcie. zamykam temat. ki czort mnie podkucil zeby zalozyc tego posta

czewrony

E, czym Wy się podniecacie? "Nielogiczne", "nierealne", "brak realizmu", etc., etc. Ludzie, David Copperfield nie takie rzeczy robi! ;-)

Film wspaniały. Od dzisiaj jeden z moich ulubionych. 10/10 bezapelacyjnie.

ocenił(a) film na 10
czewrony

Nie ma sensu się rozwodzić na ten temat, cały przebieg spisku był pokazany na końcu filmu, a to czy sie dała taki kamień wyciągnąć czy nie to nie ważne tak sobie wymyślił autor i poprostu w tym filmie sie dało(na niby). Po prostu licentia poetica.