PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=203657}

Iluzjonista

The Illusionist
2006
7,8 293 tys. ocen
7,8 10 1 292889
6,3 48 krytyków
Iluzjonista
powrót do forum filmu Iluzjonista

najpierw musze zjechac wszystkich balwanow ktorzy porownuja ten filmn do prestizu - nie badzcie smieszni - fakt ze w obu filmach glowne postacie to iluzjonisci nie moze byc powodem do porownania tych filmow. a filmy sa do tego krancowo rozne. iluzjonista w porownaniu z prestizem to gniot.

caly film jest nudnawy - Norton, ktorego lubie ale niestety nie pasowal mi do tej roli, robi hokus pokus, jest jakis konflikt, intryga - ale to wszystko jest jak flaki z olejem - dluzy sie

i prosze nie piszcie ze zakonczenie jest swietne i zaskakujace - boshe - prtszeciez to bylo wszystko takie oczywiste. tym zaskoczonym koncowka zazdroszcze ze tak latwo daja sie zaskakiwac... a moze jednak im wspolczuje :)

5/10

ocenił(a) film na 3
Ramtamtamek

Prestiżu nie widziałam, więc za porównania się nie zabieram.
Jednak pod resztą podpisuję się zgodnie i ochoczo.
"Flaki z olejem" i "dłuży się"...tak właśnie i nie inaczej!

Myślałam nawet czy nie wyjść z kina przed czasem....osobiście nie polecam.

ocenił(a) film na 10
Ramtamtamek

Oj...
to mogłaś zniego wyjść.
a czemu tego nie zrobiłaś..?
cóż za bohaterski czyn.

żal...

ocenił(a) film na 10
Ramtamtamek

Ramtamtamek- po pierwsze ten film nie był gniotem.
I nie musisz wszystkich najeżdzać tylko dlatego, ze im bardziej podobał się Iluzjonista niż Prestiż...
tak się tylko małe dzieci zachowują, kiedy jedne dzieci wolą misie a drugie samochody, wiesz?

żałosne... :/

Balet

zalosny to jestes ty.
nie napisalem ze iluzjonista to gniot, lecz ze przy prestizu to gniot!
luzjonista jest poprostu przecietny, nudny, slabiutki. a prestiz to pierwsza liga
i nikogo nie najezdzam chlopczyku

Ramtamtamek

oj przepraszam - dziewczynko :)

Ramtamtamek

"najpierw musze zjechac wszystkich balwanow ktorzy porownuja ten filmn do prestizu - nie badzcie smieszni"

Vs.

"iluzjonista w porownaniu z prestizem to gniot"
+
"..przy prestizu to gniot"
+
"przecietny, nudny, slabiutki. a prestiz to pierwsza liga "

------------------

albo jestes nieprawdziwy (tacy ludzie nie istnieja), albo nie rozumiesz znaczenia slowa 'porownywac'....

ps: tak, ja wiem o ci chodzilo, ale jak juz kogos chcesz zjechac to nie kompromituj sie....

Pamato

dzieki za rade madralo

po pierwsze to nie porownuje obu filmow, a robienie tego uwazam ze mowiac delikatnie "dziwne"

porownanie uzyte przeze mnie jest porownaniem "ogolnym" :) rownie dobrze moglbym napiac ze w porownaniu z prestizem xxx to gniot, albo moglem napisac ze iluzjonista jest slaby a prestiz swietny - co nie jest porownaniem lecz ocena filmow. i wlasnie o taka ocene mi chodzilo. napisalem tez wyraznie ze filmy sa krancowa rozne...

skoro wiesz o co mi chodzilo to po co piszesz te glupoty

ocenił(a) film na 5
Ramtamtamek

Kolejne dziecko gadu-gadu. O czymś takie, jak polskie znaki, słyszałeś? Ciężko jest wcisnąć dwa przyciski naraz? Przekracza to możliwości Twojego umysłu?

Żeby nie odbiec od tematu:

Prestiż to gniocik z dobrą grą aktorską.
Iluzjonista to średniak z słabą grą Nortona i dobrą Giamattiego.

_Ja_

pisanie bez polskich fontow jest latwiejsze i w zadnym wypadku nie powoduje problemow w odczycie...no chyba ze jest sie Toba i ma sie wiatrolap zamiast mozgu...

ocenił(a) film na 5
Ramtamtamek

Dobra, dobra - oszczędź mi już tego Twojego grafomaństwa...

"Pisanie bez polskich fontów jest łatwiejsze" - Fakt, widocznie wypadło mi, że polskie znaki to już temat rozszerzony dla uczniów szkół podstawowych.

Sayonara.

_Ja_

moze oszczedz sobie wlazenia na fora, co sie bedziesz meczyl, przeciez tylu tu analfabetow....masochista?

ocenił(a) film na 5
Pamato

Żebyś wiedział.;-)

Stasiu Lem powiedział ongiś, że nigdy nie spotkał tylu idiotów, dopóki "nie wszedł w internet".
Podpisuje się pod jego słowami.

Nie miałbym nic jeszcze do autora postu, gdyby oprócz pisania bez polskich znaków, przestrzegał zasad językowych i miał coś konkretnego do zakomunikowania. Tyle że on, kolokwialnie mówiąc, pierdoli od rzeczy...
Nie bierz zatem mojej uwagi na temat stosowania polskich znaków do siebie.

_Ja_

Stasiu Lem mowil miedzy innymi o tobie
a jakich zasad jezykowych nie przestrzegam? pierdolisz to ty zalosny typku, jak nie masz nic do powoiedzenia to trzasnij pyskiem zamias gadac pierdoly

ocenił(a) film na 5
Ramtamtamek

O czymś takim, jak interpunkcja, to Ty chyba chłopie nie słyszałeś.
Co do Twojej wypowiedzi na moim blogu - te Twoje grafomańskie wypociny doskonale oddają Twój poziom intelektualny. Działasz na zasadzie "Nie masz argumentów przeciw swojemu adwersarzowi, to powiedz mu, że jest dzieckiem NEO i jest żałosny".
Koleś - pisz więcej, chyba założę Twój fanklub.