PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=203657}

Iluzjonista

The Illusionist
2006
7,8 293 tys. ocen
7,8 10 1 292921
6,3 48 krytyków
Iluzjonista
powrót do forum filmu Iluzjonista

film świetny, jednak jak dla mnie mogło nie być tego kiczowatego obrazka na samym końcu (spotkanie na polanie - piekna kobieta, koń, drewniany domek). CO ZA TANDETA!!!!! mogłoby się skończyć na tych urywkach wyjaśnających trik, jakieś power w muzyce i koniec.

ocenił(a) film na 8

chyna nie umiesz czytać ze zrozumieniem. napisałam że urywki były ok, gorzej z samą kiczowatą końcóweczką przy chatce i koniu

ocenił(a) film na 9
sster

Mi się tam podobało zakończenie ... i Jessica Biel ... mniam :D

ocenił(a) film na 10
sster

zgadzam się cały film to było jedno wielkie mistrzostwo... ale zakonczenie jakos mi sie nie spodobało... ta scena jak oni teges i jak on wyparował (nie zaczaiłęm o co chodziło)... ale ogolnei film mistrzostwo

ocenił(a) film na 10
gaceq_2

sorki pomyliło się z Pachnidełkiem... hehe

ocenił(a) film na 6
sster

tylko zakonczenie bylo zasakukajace reszta nuuuuudna ;/

sster

chyba zakończenie było niejednoznaczne, to tylko wizja inspektora...

ocenił(a) film na 9
mona_4

no właśnie- zakończenie jest sprawą otwartą... poza tym: jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził =] wspaniale zrealizowany film, i choć troszkę zbyt romantyczny jak dla mnie, to nie nudziłam się ani przez chwilę. polecam.

ocenił(a) film na 7
nubia

Dokładnie, troche zbyt słodko o miłości, ale sama intryga bardzo ciekawa i rzeczywiście, nudą nie wiało :)

ocenił(a) film na 8
lucea

Zgadzam się. Film bardzo ciekawy i intrygujący, jednak trochę lepiej by było gdyby na końcu pozostawiono również coś do przemyślenia, a nie wykładano całej prawdy na wierzch za jednym zamachem. Lubię filmy, które dają do myślenia lub zmuszają do kilkukrotnej analizy i kombinowania, a w tym przypadku wystarczyło po prostu siedziec na dupie i biernie oglądać... No trochę szkoda, bo gdyby nie to zakończenie, to film byłby naprawdę świetny.

ocenił(a) film na 5
Madzia_89

i ja się z Tobą zgodzę... film ogólnie naprawdę ok, ale jakiś taki zbyt prosty. jedna historia + zakończenie + brak pola do popisu dla widza... czegoś tam zdecydowanie brakowało. ładny obraz ale fabuła zbyt prosta :] taka przyjemna kostiumowa story, jak dla mnie 7/10 bo czułam sie trochę potraktowana jak mało inteligentny widz :|

ocenił(a) film na 8
sster

no...trochę fuj. Jednak jakoś specjalnie mnie to nie poraziło. Można się było spodziewać słodziutkiego zakończenia...:/ Też uważam że powinno się skończyć na tych stop klatkach wyjaśniających trik...ale cóż...

ocenił(a) film na 8
kropekk

szkoda troche tego księcia, w końcu beknął za nic... :(

kronozaur

"szkoda troche tego księcia, w końcu beknął za nic... :( "

to samo pomyślałam po filmie

ocenił(a) film na 8
mona_4

No nie kolejna osoba,która oglądała z zamkniętymi oczami!!Księciunio beknął za wszystkie swoje zabójstwa, a była o nich mowa,że popełnił ich kilka!A gdyby miał czyste sumienie nie zabiłby sie-proste?! : /

ocenił(a) film na 9
sster

Jestem tego samego zdania, co większość, że mógł się skończyć na wyjaśnieniu intrygi. Jednak jest to jeden z niewielu nowszych filmów, który mi się spodobał, więc nie będę gadać na zakończenie, bo nie zawsze ma się to, co chce.

ocenił(a) film na 9
aneciia07

Jeden z niewielu filmów kostiumowych który mi sie podobał- przedewszystkim mistrzowska gra aktorów..... Polecam choc to zakonczenie...... intryga troche zbyt przesadzona i znana z innych filmów. 9/10

ocenił(a) film na 9
sster

film był odlotowy... koniec rzeczywiście trochę zepsuł wrażenie ale nie przesadzajmy! to na pewno nie była tandeta

katie202

Zgazdzam sie że konieć filmu był beznadziejny.To było takie banalne,oczywiste,łatwe do przewidzenia już w połowie projekcji.I tym samym zepsuło cały film.

ocenił(a) film na 10
tony0

ja film ogladalem poznym wieczorem i jakos w polowie nie doszukalem sie happy endu (latwego do przewidzenia), tym bardziej koncowka dala mi spac spokojnie :) (innymi slowy podobala mi sie)

japollo

'Iluzjonistę' obejrzałam wczoraj i wszystko bardzo mi się podobało, ale właśnie ta sceeenka. Pomyślałam sobie jednak, że chyba twórcy chcięli wykorzystać fakt, że mają w roli Sophii Jessicę Biel, przysporzyć przyjemności oglądającym facetom i wyswobodzić ją z niewiele ukazujących sukien na korzyść uwydatniających pupę bryczesów. Ja mialam z tego szczerą 'bekę', ale przy takim założeniu kiczowatość ostatniej scene zmiast denerwować, bawi :) pzdr.

gibbika

Rzeczywiście uwydatniało pupe.... okulary se kup.

użytkownik usunięty
Kazioo

Ja właśnie uważam, że zakończenie było romantyczne i bardzo zaskakujące, podobało mi się, bo wielokrotnie Ed powtarzał, że wszystko co widzimy jest iluzją...

ocenił(a) film na 7
sster

zgadzam się, zakończenie było kiczowate, a wyjaśnienie triku by w zupełności wystarczyło (tym trikiem byłam zupełnie zaskoczona, nie miałam pojęcia, że to tak się skończy:D) ogólnie film spoko:)