"rewelacja". Wesoły, ciepły, wzruszający, bajkowy.
Polecam gorrrąco.
Do opisu raczej nic nie trzeba dodawać. Trzeba samemu ogladnać i sukcesywnie poznawać historię. :)
Bardzo dobry dobór aktorów. Świetnie zagrali. Shido i ta jego nieśmiała postać- bardzo dobrze zagrał.
Yuko też była świetna.
Muzyka bardzo ładna.
Zdjęcia to samo. Piękne plenery.
Historia wręcz bajkowa.
Dla mnie jest czymś więcej. Bo jak główna postać w filmie też jestem nieśmiały, także jak oglądałem ten film to doskonale rozumiałem Takumiego.
Jak powiedział: "nie wiem skąd wziąłem odwagę" to to samo pomyślałem.
Relacje między nimi były wprost urzekające. To- jak się poznawali na nowo... Ich reakcje. Na prawdę, aż miło było patrzeć.
Polecam romantykom, osobom którym brak odwagi w miłości(i nie tylko), którzy lubią to ciepło, ten urzekający klimat w dalekowschodnich produkcjach. Tu dochodzi jeszcze język japoński i zachowania Japończyków. To "nani", "arigoto", "demo" i cały język pasuję do takich filmów jak ulał.
Polecam, znajdziecie się od razu w tym filmie.
Jednak nie musi być dla wszystkich. Film trwa prawie 2godz; niektórch może nużyć, ale to chyba tych co nie wchodzą w wymienionych powyżej. Ja w ogole nie byłem znużony. Bo o nudzie raczej tu nie można mówic. Nudzić może najwyżej tych co nie lubią takich klimatów. To wtedy lepiej nie oglądać takich produkcji. Ale szczerze: przecież to kawał porządnego kina, bardzo dobrze zrealizowanego.......