Incepcja

Inception
2010
8,2 651 tys. ocen
8,2 10 1 650908
7,9 78 krytyków
Incepcja
powrót do forum filmu Incepcja

jeżeli chcę oglądać film kilkukrotnie i nadal mnie zarówno zaskakuje i ciekawi, to według mnie musi być rewelacyjny!

ocenił(a) film na 10
rav5544

zgadzam się film genialny

prezident

właśnie słucham Mombase na sennheiserach, miazga :)

ocenił(a) film na 6
rav5544

A jak dla mnie fascynacja tym filmem jest przesadzona. Nie mówię ze jest to film zły, miło spędziłem czas podczas oglądania go, ale jak dla mnie specjalnej rewelacji nie ma. Momentami jest strasznie zagmatwany, jeśli chodzi o świat snów przedstawiony w filmie to jest tam mało symboli sennych, za bardzo to wszystko jest zbliżone do rzeczywistości.

rav5544

Z chęcią wrócił bym co do niektórych scen

ocenił(a) film na 7
ES0X666

taka troche gorsza kopia pamietnika znalezionego w saragossie ale spoko

ocenił(a) film na 10
rav5544

Arcydzieło! Już za sam pomysł zrobienia takiego filmu należą się ukłony. Jesteśmy bombardowani ciągłymi powtórkami fabuły w kolejnych filmach jakie powstają, ma się wrażenie, że już się oglądało coś podobnego, więc filmy typu Incepcja to takie perełki jakich ostatnio ze świecą szukać. Przyznam się szczerze, że baaaardzo długo zbierałam się, żeby ten film obejrzeć ze względu na opinie, że film jest powalony, ciężki w zrozumieniu i ni wiadomo o co do końca chodzi. Bzdury, bzdury i jeszcze raz bzdury...stwierdziłam, że nie będę się sugerować opiniami, bo przez takie właśnie słuchanie innych tak dużo czasu zajęło mi, aby w końcu go obejrzeć. Odczucia mam podobne jak po obejrzeniu Atlasu Chmur - skłania do refleksji, szokuje i wzrusza. Takie filmy na długo zostają w pamięci.