Incepcja

Inception
2010
8,2 651 tys. ocen
8,2 10 1 650929
7,9 78 krytyków
Incepcja
powrót do forum filmu Incepcja

Świetny

ocenił(a) film na 10

Ciężko do niego podchodziłem ze różnych względów ale w końcu do niego podszedłem. Film po prostu świetny. Dużo akcji, co chwila coś się dzieje, muszą robić wszystko szybko praktycznie nie wiadomo kiedy a tu prawie koniec filmu. Film żeby zrozumieć trzeba dobrze go oglądać i od oglądacza wymaga uwagi, tak to nie zrozumiemy go. Jedynie trapi mnie końcówka czy w końcu on dalej jest w śnie czy nie... Niby talizman kręcił się dalej ale pod koniec niby już powoli upadał.

ocenił(a) film na 10
krzycho355

Jak już wcześniej gdzieś kilka razy pod Incepcją pisałam: czytałam gdzieś taką wersję,że Cobb się jednak obudził. Dowody: 1. dzieci były
grane przez innych, starszych aktorów 2. Cobb zawsze jak był w śnie miał na palcu obrączkę,a na samym końcu jej
nie miał, więc nie był we śnie

ocenił(a) film na 10
Sheilad

Jak to szczegóły, potrafią narobić zamieszania :P

ocenił(a) film na 10
krzycho355

No tak, ale wybrałam te argumenty najbardziej mnie przekonujące. Incepcja to jeden z moich ulubionych filmów, a po skończeniu jej byłam przekonana, że Cobb się nie obudził. Ale potem natrafiłam na kilka forum i blogów o końcu Incepcji i okazało się, że to nie takie oczywiste :) Nie wiem, jak ludzie dostrzegli tę obrączkę, ja w ogóle nie zwróciłam na to uwagi ;)

ocenił(a) film na 10
Sheilad

Gdzieś też czytałam np., że na napisach końcowych słychać, jak bączek upada, ale po przesłuchaniu tego niczego jednoznacznego nie usłyszałam

ocenił(a) film na 10
Sheilad

haha No właśnie incepcja jest takim filmem na którym szczegóły są najważniejsze, trzeba oglądać go uważnie :)