Incepcja

Inception
2010
8,2 651 tys. ocen
8,2 10 1 650908
7,9 78 krytyków
Incepcja
powrót do forum filmu Incepcja

to naprawde musi byc zajebisty film

Syndrius666

Jak to, to jeszcze nie widziałeś???!!!:(

ocenił(a) film na 9
Syndrius666

A na IMDB miejsce 3, z oceną 9,1. To dopiero wynik!

James

9,2

ocenił(a) film na 8
Syndrius666

Nie rozumiecie, że zaraz po premierze większość filmów ma takie oceny (9.00) a później powoli spada, aż po 2 miesiącach okazuje się, że to nie 9.00, a 7.20 i dopiero ta ocena oddaje naprawdę jakość filmu! Na IMDB system tworzenia rankingu jest zdecydowanie gorzej opracowany niż na filmwebie, gdyż tam liczy się tylko średnia ocen danego filmu, a na filmwebie jest brana pod uwagę liczba ocen, liczba odsłon strony filmu itp. Więc na razie nie ma co się podniecać.

franekks

Na ocenę 9,2 na IMDB składały się głosy 101964 użytkowników Poziom oceny to nie przypadek..

endrju_p_2

Na IMDB są tylko dwa wyżej ocenione filmy: Skazani na Shawshank i Ojciec chrzestny. 100000 oddanych głosów to wielka liczba.

ocenił(a) film na 9
franekks

Na IMDB system tworzenia rankingu jest identyczny jak na Filmwebie. Jest to średnia ważona obliczane według tego samego wzoru.

ocenił(a) film na 9
FMB

na moje ocena spadnie do 8.7 i zostanie

ocenił(a) film na 9
tomibiks

Na pewno nie do 7,20 :P

Syndrius666

Myślę, że jutro wejdzie do top 100

ocenił(a) film na 9
Itachi1993

Też tak sądzę :) I się niezmiernie się cieszę z tego powodu.

Syndrius666

Co do FilmWebu a IMDb to nigdy nie zwracam uwagi na ocenę w przypadku FilmWebu, jak dla mnie daleko mu do IMDb. Choć jest ładnie wykonany to obejmuje tylko region polski, IMDb to już globalna sieć, korzystają z niego ludzie na całym świecie. Po za tym wiarygodność FilmWebu stoi u mnie na bardzo niskim poziomie, szczególnie po ostatnich akcjach (wojny Avatar - Ojciec Chrzestny) zakładanie tysiące kont po to by obniżać oceny innych filmów a zwiększać innym. Totalna dziecinada, to co się działo na początku tego roku. FilmWeb na szczęście zareagował pousuwał większość kont co się okazało po tym, przy takich tytułach jak Avatar i Ojciec Chrzestny liczba oddanych głosów zmniejszyła się o kilka tysięcy. Wybierano również jakiś nieznany słaby film i oddawano na niego glosy dla zabawy by film wskoczył wysoko w TOP 100.
Tak więc jeżeli mam kierować się oceną na stronach filmowych to na pewno nigdy nie będą kierował się już oceną z FilmWebu, zawsze będzie to IMDb.

ocenił(a) film na 3
burza_lukas

Ja staram się w ogóle nie kierować rankingami, poza faktem, że częściej ogladam filmy, które znajdują się np. w top 100, zakładając, że są lepsze. Jednak jak od dluższego czasu obserwuję ranking na filmwebie, to chociażby ten sprzed zaledwie roku (gdzieś mam spisany) znacznie różni się od obecnego - można rzec, że wszystkie filmy się w nim przemieszały, jednak z wyraźną dominacją niektórych. Zazwyczaj filmy na początku mają wysoką notę, a później ona nawet bardzo spada. Tak bylo np. przy Slumdog - milioner z ulicy, Avatar itd. Często filmy, które zasługują na top 10 albo są naprawdę dobre znajdują się niżej w top 100 lub jeszcze dalej. Natomiast niektóre - nad czym najbardziej ubolewam - mają za mało głosów, aby wybić się i dostać do rankingu, zazwyczaj starsze filmy. Tymczasem wśród nich nieraz znajdują się perełki (np. "To wspaniałe życie"). Dlatego częściej kieruję się jak już listami najlepszych filmów wymienionych w filmikach na youtube albo ewentualnie imdb. Np. http://www.youtube.com/watch?v=G3hth9_rvfg&feature=related

Syndrius666

No i film wskoczył na 39. miejsce. Nic w tym nie byłoby dziwnego, gdyby nie fakt, że jest jedynym filmem w top100, który ma poniżej 5000 głosów. Top 5 ma gwarantowane - kwestia czasu. Sam idę do kina jutro ;D

ocenił(a) film na 10
Shad

39. i będzie wyżej i wyżeeeej. Dla mnie może się zapisać na zawsze w pierwszej 10 ;)

ocenił(a) film na 10
Lady_wolves

no i następny dzień i jest 32 ;)

ocenił(a) film na 5
Syndrius666

Tylko nie rozumiem, dlaczego tak wysoko...
Film dobry, ale na pewno nie jest to arcydzieło.
Zastanówcie się proszę i przemyślcie swoje oceny, bo jestem prawie pewna, że wiele osób sugeruje się oceną innych.
Naprawdę uważacie, że ten film zasługuje na TOP 100, albo o zgrozo! na TOP 1O?