Incepcja

Inception
2010
8,2 651 tys. ocen
8,2 10 1 650908
7,9 78 krytyków
Incepcja
powrót do forum filmu Incepcja

Czy ktoś może mi wyjaśnić jak zrozumiał, co oznaczają liczby, które były potrzebne do sejfu?

-------------------------
A tak nawiasem mówiąc bardzo dobry film, dla mądrych i inteligentnych ludzi, co w trakcie filmu potrafią myśleć i działać razem z bohaterem i zgadywać co tak naprawdę będzie w dalszej części filmu. Jak dla mnie rewelacja, na taki film czekałem i cieszę się, że taki powstał - 9/10. Nie 10, bo DiCaprio nie za bardzo zachwycił mnie swoją rolą, w każdej scenie był taki sztuczny i ciągle zgrywał cwaniaczka, brak emocji albo brak kierunku nadanego przez reżysera. Podobały mi się animacje i wszelkie ukazanie obrazu przez montażystę i bardzo dobra praca kamery. Zachwyciła mnie także rola Tom'a Hardy'iego. Co do dźwięku i muzyki mogę powiedzieć, że na wysokim poziomie(Hans Zimmer - ty mój przewodniku filmowy), również scenariusz, trochę pogmatwany na początku, ale nie było aż tak źle przy końcówce, wszystko dało się zrozumieć.

Coś czuję, że zaczynam lubić filmy Christopher'a Nolan'a, czekam na dalsze rewelacje z jego rąk, bo widać, że człowiek coś potrafi.

ocenił(a) film na 9
Wlodis

A mi się podobała gra DiCaprio. I jego emocje. Ostatnio jestem pod wrażeniem tego, co wyraża sobą.

Wlodis

Liczby nic nie oznaczają. Fischer miał podać ciąg liczb które przyjdą mu do głowy i tyle. Później co prawda uwierzył, że coś znaczą bo zaszczepił mu to w głowie Cobb dzięki temu były przepustką do tego sejfu.