Incepcja

Inception
2010
8,2 651 tys. ocen
8,2 10 1 650929
7,9 78 krytyków
Incepcja
powrót do forum filmu Incepcja

Czy waszym zdaniem warto iść na ten film? Bo nie wiem czy się na niego wybrać do kina?

Ten temat jest wolny od spoilerów!!!
Zakaz dawania opinii w stylu "Jeśli film się nie tobie nie podobał to znaczy że go nie rozumiesz".

ocenił(a) film na 10
kenexgro

cóż ,jedyna forma zachęcenia jaka przychodzi do głowy ,to porównanie nolana do da vinciego,a incepcji do mona lisy.tylko chyba nie każdy jest w stanie zawiązać intymną bliskość z płótnem,a co dopiero z ekranem kinowym;)

ocenił(a) film na 10
kenexgro

Jeśli komuś nie przeszkadzają szalone wizje snów i nie ma negatywnego stosunku do gatunku s-fi to pewnie że warto pójść do kina. Od czasów Matrixa nie przypominam sobie tak dobrego filmu. Obsada jest, efekty są, nietuzinkowa fabuła jest. 2,5 godziny kina, które warto zobaczyć.

użytkownik usunięty
kenexgro

W sumie trochę dziwne , że pytasz ... ale widziałeś trailery ? czytałeś ogólne opisy <mam nadzieje bezspojlerowe> ? jeśli kręci Cię taka tematyka to wal śmiało .

Film różni się trochę od typowego letniego blockbustera - nie ma dzikiej ilosci efektów specjalnych , za to ma dosyć złożony scenariusz który wymaga skupienia i pomyślunku .

Moim zdaniem warto .

"W sumie trochę dziwne , że pytasz ... ale widziałeś trailery ? czytałeś ogólne opisy <mam nadzieje bezspojlerowe> ? jeśli kręci Cię taka tematyka to wal śmiało ."

Lubię filmy o snach bo zazwyczaj są ciekawe. Założyłem ten temat bo większość zawiera spoilery a ja nie chcę ich czytać przed obejrzeniem filmu.

ocenił(a) film na 9
kenexgro

Są różne gusta i dopiero jak sam obejrzysz film to uświadomisz sobie czy było warto iść czy nie.
W tym filmie kusząca jest ilość wysokich ocen i to ona głównie zachęca na wycieczkę do kina.

ocenił(a) film na 9
kenexgro

Warto

ocenił(a) film na 9
kenexgro

Warto :)

Georgiana_

warto i to co najmniej dwa razy

Magda83

Stare to najlepiej zainwestowane 16 zeta w moim życiu.

ocenił(a) film na 9
Destr0

Moje koło 50 ;)

użytkownik usunięty
Georgiana_

To współczuję wam, bo musicie być bankrutami.

ocenił(a) film na 10
kenexgro

Popatrz sobie na średnią ocenę tego filmu użytkowników imdb.com i filmweb, a pewnie dojdziesz to wniosków słusznych ;)

użytkownik usunięty
kobel1897

Że marketingowa histeria potrafi zdziałać cuda? Film dobry, ale nic nadzwyczajnego. Pozycje w rankingach Filmwebu i IMDB zupełnie od czapy... No, ale jak się patrzy na miejsce takiego kurwa "Gran Torino", to może ma to jakieś uzasadnienie...

ocenił(a) film na 10
kenexgro

Według mnie to obowiązkowa pozycja dla każdego! :)
Dawno nie widziałem tak dobrego filmu w kinie, na którym ciągle siedziałem skupiony i zadawałem sobie pytania. Takie właśnie powinny być filmy. 10/10!

ocenił(a) film na 8
emesch

....polecam obejrzenie filmu"Mr Nobody" ciekawa jestem czy spodoba ci się tak samo jak "Incepcja"..?

użytkownik usunięty
Margot_13

oglądałam właśnie Mr Nobody który poleciłaś Margot13, Incepcji jeszcze nie widziałam--- ale Mr Nobody to rewelka film 10/10, mam nadzieje że Incepcja także mi się spodoba mam zamiar wybrać się do kina w przyszłym tygodniu -- dziękuje Tobie Margot za polecenie tak genialnego filmu jakim jest MR NOBODY zobaczymy jak to będzie z Incepcją pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
kenexgro

Zdecydowanie warto :).

ocenił(a) film na 9
kenexgro

Mieszanina Matrixa, Memento i Lostów. Najbliższa Matrixowi. Warto choćby dlatego, że na pewno pojawią się filmy podobne. To jest oryginał. Kolejny schodek w historii kinematografii.
Oczywiście jeżeli masz nieuleczalną awersję do SF to możesz odpuścić.

użytkownik usunięty
kenexgro

Film jest czymś, co łączy kino rozrywkowe, sensacyjne, z kinem głębszych doznań zmuszających do analizy. Porusza problem dotąd rzadko poruszany. Jest wyreżyserowany w diabelnie dobry sposób i oprawiony w przyprawiające o dreszcz ramy audiowizualne i aktorskie.
Nie bezsensowny kin hoolywoodzki, nie papierowy wykład bez formy. Czyly ten rodzaj filmu najtruniejszy do wykonania. Poblem ujęty w ramach ciekawej i wzruszającej historii, z napięciem...i tym czymś niedefiniowalnym w środku, co nie pozwala o filmie zapomnieć. Do tego jest to coś nowego!

ocenił(a) film na 10
kenexgro

Koniecznie idź. Dawno tak dobrego filmu nie oglądałem. Pomijając fabułę, pomysł, efekty, i tak dalej, bo to wszystko jest dobre, najlepsze jest to, że od wczoraj, kiedy film obejrzałem, praktycznie cały czas o nim myślę. Ma w sobie to 'coś', co sprawia, że chce się go obejrzeć jeszcze raz.

I oczywiście muzyka Hansa Zimmera. To jest również wielki atut tego filmu.

ocenił(a) film na 7
kenexgro

Nastawiając się na zobaczenie filmu wartego oceny 8,8/10 szczerze się zawiodłam. Do kina wybrać się oczywiście warto, chociażby ze względu na efekty (9/10). Pomysł na film bardzo dobry (8/10), spodziewałam się jednak bardziej skomplikowanej fabuły (7/10) i mniej "niepotrzebnych" moim zdaniem wątków. Stawiałam bardziej na przebiegłość i zawiłość, niż na "strzelankę" i pościg, co też wpłynęło na obniżenie oceny (7/10). Ogólnie film trzyma w napięciu, poza 1 przedłużającym się niepotrzebnie snem, który lekko doprowadzał mnie do utraty cierpliwości i zmniejszenia zainteresowania. Bardzo za to podobało mi się zakończenie filmu, co podratowało ogólną ocenę (7-8/10).

ocenił(a) film na 5
edwardzislawzdrojewski_2

tak.. jeśli ktoś uważa, że taki "Patriota" to arcydzieło.. to ciężko żeby spodobał mu się taki film jak "Incepcja" stąd, nie warto się sugerować opinią takich ludzi. Na film na prawdę warto iść i to nie raz. 8+/10.

ocenił(a) film na 9
kenexgro

Moim zdaniem warto. Oczywiście wiele zależy od gustu i samego nastawiania. Nie oczekuj jednak zbyt wiele, bo możesz się rozczarować. Pieniądze zmarnowane na pewno nie zostaną, ale czy wydałabym je na bilet kilka razy? Raczej nie.

kenexgro

warto. polecam.

ocenił(a) film na 9
kenexgro

jeżeli CI sie nie podoba naturalny przykurcz brwi leo, to nie idz, na wielkim ekranie ta dziecinna mordka może kompletnie zniechęcać, Ja byłem film zadżebisty, jak pokazywali Leo to patrzyłem na coś innego, coś za nim, obok niego, w tle fajne efekty itp.

aha praktycznie na 90% filmów warto iść do kina, nawet zwykłe dramaty inaczej wyglądają na wielkim ekranie:)

ocenił(a) film na 9
UPADLY_WIDZ

Na pewno ktoś nie pójdzie, bo Ty uważasz,że ma coś z brwiami.

ocenił(a) film na 9
Georgiana_

oj nie tylko JA to uważam , wielu to zauważyło że LEo ma dziwne przykurcze różnych partii mięśni twarzy...

ocenił(a) film na 9
UPADLY_WIDZ

A nawet jeśli to co z tego? Nawet gdyby wyglądał tak jak Ty, to i tak bym poszła na Incepcję.

ocenił(a) film na 9
Georgiana_

gdybym Ja zagrał w tym filmie już by był na top1 ...

ocenił(a) film na 9
UPADLY_WIDZ

Jasne. Na miejscu pierwszym w kategorii "najgorszy film w historii kina".

użytkownik usunięty
UPADLY_WIDZ

a świstak siedzi i przypala ze sreberka ...

ocenił(a) film na 9

oj przypala przypala :)))

ocenił(a) film na 2
kenexgro

NIE WARTO. film przeładowany patosem i tekstami w stylu "nie uda Ci się tego zrobić" "ależ robiłem to już wiele razy" "od Ciebie zależy powodzenie akcji", "nie możesz narażać nas wszystkich" "tylko ja mogę to zrobić" itp itd w wielu konfiguracjach. Takie dialogi sprawiają że zaczynamy się wczuwać i przeżywać razem z bohaterami ich konflikt który tak naprawdę jest totalnie oderwany od rzeczywistości. podczas seansu wielokrotnie łapałam się na tym, że razem z resztą widzów tempo wgapiam się w ekran, a po otrząśnięciu z letargu i zadaniu sobie pytania "o czym oni właściwie mówią??" , chciało mi się śmiać. Przy całej masie niewystępujących w rzeczywistości problemów którymi żyli bohaterowie incepcji, nikt nawet się nie zastanawiał czy cała akcja nie jest aby nieco wątpliwa etycznie...no ale to nie ta półka przy której należy się zastanawiać.

ocenił(a) film na 2
bejbelove

do minusów dorzucam fakt że Dicaprio paskudnie przytył.

bejbelove

Tylko się ośmieszasz taką argumentacją.

ocenił(a) film na 2
Destr0

ale skoro przytył i z tego powodu wygląda gorzej niż niegdyś to należałoby to zaznaczyć. w końcu jeżeli aktor grający postać głównego bohatera wygląda mało atrakcyjnie to nie jest to bez znaczenia dla filmu.

ocenił(a) film na 10
bejbelove

Pogrążasz się...

bejbelove

Jak dla mnie aktor może być gruby,chudy,brzydki,ładny ważne żeby dobrze zagrał.

ocenił(a) film na 10
bejbelove

hahahah uwielbiam takie minusy

bejbelove

"...nikt nawet się nie zastanawiał czy cała akcja nie jest aby nieco wątpliwa etycznie..." nad tym nie trzeba było się zastanawiać bo była

ocenił(a) film na 5
bejbelove

HAHAHAHAHAH !!!!!!!!!!!!!!! OOO M.A.S.A.K.R.A... inaczej nie potrafię podsumować

użytkownik usunięty
bejbelove

no i właśnie dlatego blachar nie powinno sie zabierać na takie filmy

ocenił(a) film na 10
bejbelove

Dlatego właśnie nie każdy powinien oglądać filmy s-fi, bo potem nie potrafi ich nawet obiektywnie ocenić biorąc pod uwagę dany gatunek. Współczuję ci że "TEMPO" gapiłaś się w ekran, ale za to zazdroszczę, że masz tyle empatii i bez problemu odczytałaś stan reszty widzów. A tak w ogóle to mocnych słów uczą teraz w gimnazjum jak patos, letarg, a nawet etyka... istne szaleństwo.

ocenił(a) film na 9
kenexgro

Ale czy warto?
Może nie warto?
Ech, chyba warto...
Tak, tak - warto.
Bardzo to warto.
O, tak - to warto.
Jeszcze jak warto!

kenexgro

Dziękuję za opinie. Większość użytkowników film poleca więc się na niego w najbliższym czasie wybiorę ;)

ocenił(a) film na 10
kenexgro

zdecydowanie tak