Incepcja

Inception
2010
8,2 651 tys. ocen
8,2 10 1 650864
7,9 78 krytyków
Incepcja
powrót do forum filmu Incepcja

czy ktos zna powody dla ktorych w roli glownego bohatera mamy Leo a nie Chrisitiana
przeciez kilka filmow juz nakrecil tandem Bale-Nolan....czemu akurat nie ten?
Po sukcesie Batmana moglby on przyniesc wkoncu Bale'owi slawie taka na jaka
zasluguje...bo w TDK Ledger przycmil go niestety....
no nie wazne
kto wie niech napisze:)

Bella_Luna

DiCaprio był pierwszym i jedynym kandydatem na rolę Cobba. Sam(a) sobie odpowiedziałe/aś - Bale grał już w kilku filmach Nolana, czas na kogoś innego. Poza tym bez urazy, ale DiCaprio jest kilka klas wyżej. Bale jest przyzwoitym aktorem, ale i tak chyba najbardziej przecenionym, jakiego znam, kompletnie nie rozumiem, dlaczego tyle osób go chwali. Spoko, i tak będzie miał okazję się wykazać w trzecim Batmanie.

użytkownik usunięty
Galadh

Dicaprio jest najlepszy.

ocenił(a) film na 10
Galadh

Bo ja wiem, zły nie jest (szczególnie w Wyspie Tajemnic pokazał co potrafi), ale wystarczy zobaczyć American Psycho - tam Bale pokazuje na co go stać ;)
Chociaż w tej roli bym go nie widział...

ocenił(a) film na 6
Bella_Luna

jak dla mnie rowniez bardziej odpowiedni jest leo czym starszy tym lepszy aktor

Bella_Luna

bo Bale od 10 lat gra we wszystkich filmach tak samo

Knaga

No i to chyba jest najlepsza odpowiedź :) No może w Prestiżu zagrał lepiej niż w innych filmach ale ogólnie dla mnie porównanie Bale do DiCaprio jest kiepskie. Całkiem inna liga, można powiedzieć że DiCaprio to czołowy gracz Ekstraklasy a Bale to czołowy gracz 2 ligi :)

burza_lukas

no DiCaprio to dobry aktor ale do ekstraklasy to mu jeszcze trochę brakuje ...

ocenił(a) film na 9
Knaga

Oj wydaję mi się, że przesadzasz... Prześledź dokładnie filmografię DiCaprio... Jestem przekonany, że nie będziesz miała wówczas wątpliwości, że należy On do światowej czołówki.

indy1986

widziałem większość jego filmów .I co ? I uważam ze jest dobrym aktorem ale do superligi (Brando,Stewart ,O'Toole,De Niro ,Day Lewis ,Pacino,Fiennes,Penn...) to mu jeszcze trochę brakuje .U Scorsese gra dobrze (oprócz Gangów gdzie Day Lewis zniszczył aktorsko całą obsadę ) i myślę ze będzie coraz lepszy

Knaga

wymiernikiem sa sukcesy jakie odniosly filmy, w ktorych gral glowne role, chocby film z mattem damonem Infiltracja. Tam pokazal jak wielkim jest aktorem. Osobiscie jak go zobaczylem ladne pare lat temu w Titanicu, patrzylem na niego z przymruzeniem oka, teraz naprawde rozwinal skrzydla

użytkownik usunięty
Carmack

e tam wzne ze jest Michael Caine chociaz za mala role dostal

użytkownik usunięty

Cane u Nolana pojawia się nieustannie od "Batman Begins". Nie zdziwię się, jak jego dwa następne projekty też z nim będą (w trzecim Batmanie na pewno).