Incepcja

Inception
2010
8,2 651 tys. ocen
8,2 10 1 650908
7,9 78 krytyków
Incepcja
powrót do forum filmu Incepcja

Dno totalne

ocenił(a) film na 5

Zawiodłem się sromotnie na tym filmie. Ciągle tylko biegali i strzelali. Za grosz logiki. Tak
zagmatwanego filmu dawno nie widziałem: sen w śnie, w śnie, w śnie ..... Może
członkiem mensy nie jestem ale do najgłupszych też nie należę. Ale na którymś z kolei
poziomie snu po prostu nie wiedziałem co się dzieje. Szkoda kasy na bilet.

ocenił(a) film na 9
ryhu13

Ja też nie wiedziałem co się dzieje w pewnym momencie, a mimo to nie uważam, że film jest słaby. Wręcz przeciwnie. Fajnie, że to taka zagadka, którą można później wraz z innymi rozwiązywać, a później obejrzeć jeszcze kilka razy by zobaczyć czy miało się rację. A co do biegania i strzelania to był to po części film akcji, czy tam sensacja, więc co się dziwić?

Ale ok, każdy ma swoje zdanie.

ocenił(a) film na 9
ryhu13

To, że nie zrozumiałeś filmu, nie znaczy że film jest denny. Scenariusz jest logiczny, wszystko trzyma się kupy. A to że jest zagmatwany, cóż, dla mnie w czasach gdy większość filmów powstaje chyba gównie po to by pokazać możliwości efektów specjalnych, taki scenariusz jest tym co chciałbym widzieć w kinie jak najczęściej. Do tego dodano świetne efekty specjalne (a nie odwrotnie). Proponuję obejrzeć ponownie np. gdy będzie na dvd.

ocenił(a) film na 9
ryhu13

jak mozna wskazac brak logiki w filmie, ktorego sie nie zrozumialo? to jest brak logiki.