Incepcja

Inception
2010
8,2 651 tys. ocen
8,2 10 1 650929
7,9 78 krytyków
Incepcja
powrót do forum filmu Incepcja

Nie tego się spodziewałam oglądając reklamy.
Wiedziałam, że film nie będzie tak dobry, jak pokazują zwiastuny, ale mimo wszystko nastawiłam się jak najbardziej pozytywnie.
Świetny pomysł, ciekawe efekty, ale oprócz tego film był po prostu nudny, a momentami nawet śmieszny.. I nie ma tu nic wspólnego z poczuciem humoru bohaterów.
Pod koniec już naprawdę chciałam, żeby się skończył. Po wyjściu z kina słyszałam różne komentarze, niestety - podobne do mojego.
(SPOILER)

Ludzie wręcz śmiali się z końcówki filmu. Mówili też, że w takim razie niedługo druga część skoro Cobb jeszcze się nie obudził. Hehe...

Ogólnie rzecz biorąc, film mocno przereklamowany.

ocenił(a) film na 9
r_x_2

Ja wychodząc z kina byłem trochę rozczarowany, ale później podczas analizowania filmu zmieniłem zdanie.
Rozumiem że film po prostu nie spełnił Twoich oczekiwań, a moje tak.
Głównie ze względu na powiew świeżości, bo dotychczas miałem wrażenie że każdy film który oglądam, jest taki sam tylko w innym ciele.
Tutaj mamy coś nowego.

U mnie pod koniec seansu nie słyszałem żadnych negatywnych komentarzy, a ja zaśmiałem się na filmie tylko raz - podczas pocałunku Ariadne.

Ja się nie nudziłem.

r_x_2

"...Ludzie wręcz śmiali się z końcówki filmu. Mówili też, że w takim razie niedługo druga część skoro Cobb jeszcze się nie obudził. Hehe..."
świadczy to tylko o tym ze nie znają Nolana, który lubi dać coś widzowi by ten mógł pogłówkować już po, to że się śmiali nie znaczy że pochwili rozmowy o tym filmie nie zaczęli dostrzegać jego zalet i tego że jest intrygujący, ten rodzaj filmu nie kończy sie wraz z zapaleniem świateł, a czesto dopiero po zaczyna żyć

oczywiście to nie jest gra dla wszystkich, sa tacy którzy tego nie lubią lub ich to nie interesuje

thengel

Ja byłem na premierze w piątek w Multikinie złote tarasy Warszawa i ludzie po seansie (ja także) klaskali, a że było ich nie mało, to efekt był znakomity.