Incepcja

Inception
2010
8,2 651 tys. ocen
8,2 10 1 650908
7,9 78 krytyków
Incepcja
powrót do forum filmu Incepcja

Witam

zrobiłem małe porównanie zakończenia filmu .. SS na tej stronce -
Ja głównie patrzyłem na tego krzaka bo on rozstrzygający .

http://zapisz.net/images2/20130921/523df9ece855b.png

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Isoruku_Yamamoto

Naprawdę bardzo interesujące ....

O co chodzi z tym krzakiem?

użytkownik usunięty
piczympoom

Oto ze jak krzak jest identyczny w realu i jak i we wspomnieniu to sie nie obudził .
Więc wychodzi ze sie obudził bo sie roznią ...
A ty sie mnie pytasz oco chodzi .. -.-

ocenił(a) film na 8

no też mi sie wydaje że sie nie obudził

użytkownik usunięty
Czasu

Wlasnie ze sie obudzil ..jak sie roznia

ocenił(a) film na 8

:) sorry nie zauważyłem (dopiero teraz)

jak się obudził jak lewy górny obrazek i prawy dolny są identyczne. zoomy są z różnych kątów robione więc trudno ocenić.

użytkownik usunięty
Aleo

kurde ..... trzeba wyłapać szczegóły

użytkownik usunięty

Gdzie te krzaki się różnią? A poza tym myślisz, żeby aż takie szczegóły uwzględnili. Mało to razy w różnych ujęciach filmu jest duża różnica-raz ma plecak na prawym ramieniu, raz na lewym etc. Dla mnie rozstrzygający jest bączek. W realu się wywraca, w ostatnim ujęciu kręci bez przerwy...

użytkownik usunięty

po bokach .... trzeba sie przypatrzeć bo idealne nie są .... szczegóły to szczegóły ...
widziałaś alternatywne zakończenie ?

ocenił(a) film na 10

oczywiście że zakończenie jest w realu - czyli że się obudził... zobaczył przecież twarze dzieci... wspominał, że w snach nigdy ich nie widzi...

ocenił(a) film na 7

Hahaha, chłop krzaki porównuje hahahaha. Mnie się wydaje, że interpretacji zakończenia należy poszukiwać na sukience jego córeczki, jako że w jego wspomnieniu jest trochę bardziej wyblakła. Aczkolwiek może to być też kwestia nieodpowiedniej temperatury prania. Zaznaczam, że mogę się mylić, oczy już nie te.
Pozdrawiam

użytkownik usunięty
Paszko_Rymbaba

Szczegoly sa wazne ... nwm co ci nie pasuje

ocenił(a) film na 7

Nie wiem co to znaczy nwm, ale domyślam się, że znaczy to "nie wiem" więc tłumaczę: zwróć uwagę na sukienkę jego córeczki - raz jest w odcieniu pomarańczowym, raz w mocno czerwonym. Wydaje mi się, że tutaj należy doszukiwać się przesłania filmu, który tak naprawdę traktuje o relacjach między wilkiem(Cobb) a czerwonym kapturkiem(jego córka w czerwonej wersji sukienki), po incydencie w lesie z babcią kapturka. W każdym razie, po przeciwnej stronie barykady mamy dziewczynkę w pomarańczowej sukience, co może wynikać z rozbieżności w używaniu proszku do prania, ale również z różnych tłumaczeń bajki, która jak wiemy była pisana w obcym języku. Generalnie uważam, że Incepcję należy oglądać po hebrajsku. Pozdrawiam!

użytkownik usunięty
Paszko_Rymbaba

Wiec stawiasz na co ? Na real/dream ?

Btw. Wierzysz w MJ death hoax ?

ocenił(a) film na 7

Stawiam na Tolka Banana.

użytkownik usunięty
Paszko_Rymbaba

Nie potrafisz normalnie odpowiedziec ? Adekwatnie do pytania ?

ocenił(a) film na 7

Odpowiedziałem adekwatnie do pytania.

użytkownik usunięty
Paszko_Rymbaba

Nie napisales czy wiezysz ze sie obudzil .
Oraz to drugie ..

Paszko_Rymbaba

Haha :D Właściwe podejscie do tematu xd Popieram :D

Ten sam film ogladalismy? Kreci sie bez przerwy? Baczek sie zachwial, we snie takie cos nie ma miejsca, kreci sie w 100% rowno a najmniejsze zachwianie = upadek... Nie liczac jakiegos trzesienia ziemi czy cos, ktorego w ostatnim ujeciu raczej nie bylo...
Jak dla mnie to sie obudzil i wszystko sie skonczylo ok. Juz nie oceniajac nic i bez dyskutowania rok na ten temat, zakonczenie jest otwarte i kazdy moze intepretowac tak jak mu wygodnie.

ocenił(a) film na 10

Dla mnie rozstrzygajacy jest "talizman" Cobba na samym koncu jak go puscil! W ostatniej scenie filmu prawie sie zatrzymal a Cobb mowil ze we snie sie kreci BEZ KONCA! Wiec wrocil do rzeczywistosci! PS: brawa za szczegol