Incepcja

Inception
2010
8,2 651 tys. ocen
8,2 10 1 650864
7,9 78 krytyków
Incepcja
powrót do forum filmu Incepcja

Incepcje miałem okazje obejrzeć dokładnie w dniu kiedy wchodziła na ekrany kin rok 2010.
Pamiętam to jak dzisiaj po seansie byłem znudzony i wymęczony psychicznie przed pójściem do
kina nie wiedziałem nawet o czym będzie ten film nie wspominając że nie miałem tak samo
zielonego pojęcia o aktorach którzy tam grają i reżyserze. Moja ocena wahała się wtedy od 4-5

Rok 2014 zdecydowałem się dać Incepcji kolejną szanse tym razem jestem naprawdę zaskoczony
bo był to kawał bardzo dobrego kina. Do tego filmu trzeba nabrać trochę własnego doświadczenia i
dołożyć ''kawałek od siebie''. Sam rok wcześniej zacząłem interesować się świadomym śnieniem a
oglądając ten film byłem pełen podziwu dla tego co udało im się wspólnie stworzyć.

ocenił(a) film na 10
patryk4500

od strony technicznej, to w śnie świadomym nie wzoruj się na incepcji. bo możesz skończyć jak cobb. a po za tym jest wiele różnych innych rodzajów snu, równie ciekawych i mniej niebezpiecznych.

ocenił(a) film na 8
Heinkel_filmweb

Dzięki za radę. Sam mam za to sporo materiałów nt: rodzajów snów i najlepszych sposobów na osiągnięcie określonych stanów. Ponad to przez jeden miesiąc zapisywalem każdy sen z najmniejszymi szczegółami po kilku tygodniach udało mi się ten jeden jedyny raz osiągnąć świadomy sen co było dla mnie szokiem. Incepcja tak mnie zmotywowala że spróbuję jeszcze raz.

ocenił(a) film na 10
patryk4500

no to życzę powodzenia.

użytkownik usunięty
patryk4500

Ja miałam dokładnie tak samo xd poza tym dzięki właśnie Incepcji dowiedziałam się, że wgl istnieje takie cos jak świadome śnienie :)