Incepcja

Inception
2010
8,2 651 tys. ocen
8,2 10 1 650864
7,9 78 krytyków
Incepcja
powrót do forum filmu Incepcja

Gdy Cobb wszczepił Mal myśl, że są w śnie udało mu się ją przekonać, żeby wrócili do normalnego
świata. Ale w normalnym świecie Mal nadal miała ideę (tak to się pisze?), że jest w śnie i ponownie
popełniła samobójstwo, żeby w jej mniemaniu wrócić do normalnego świata. Tak więc dlaczego po
powrocie do snu nie miała już tej idei? Dlaczego nie chciała ponownie wrócić do tego normalnego
świata? Niestety nie jestem w stanie tego pojąc, specjalnie założyłem konto na filmwebie..

użytkownik usunięty
Surprajs

Pewnie dlatego że wszedł głębiej niż na 3 poziom a idea była tak silna że w realnym świecie nadal myślała że śni .
Zresztą przebudzenie po tylu latach jest ciężkie .

ocenił(a) film na 7

To już wiem, że idea była na tyle silna, żeby działać po powrocie, ale przecież po skoku w normalnym świecie wróciła do tego samego poziomu snu, gdzie ta idea działała, tak?

Surprajs

ale to nie byla jej idea, tylko jego. Ona skoczyla i raz na zawsze wszelkie jej idee sie zakonczyly wraz z samobojstwem w zyciu realnym. Pozostala jedynie projekcja we snie Cobba.

ocenił(a) film na 7
Samarrita

Z tej strony na to nie spojrzałem, zgubiła mnie ta realność w jego snach, dzięki.

ocenił(a) film na 10
Samarrita

Dokładnie, postać Mal, którą widzimy przez większość filmu, czyli ta, która istnieje podczas snów Cobba jest tylko i wyłącznie JEGO projekcją, jego wspomnieniem, które wszędzie się za nim porusza.