Film zobaczyłem z 4 kolegami i razem stwierdziliśmy, że film ten jest dla ludzi o IQ powyżej 170... Pomysł bardzo dobry ale realizacja ciężka, podczas skakania po kolejnych snach bohaterów robi się totalny mętlik i ciężko dojść kto gdzie i po co. Ogólnie to przez połowę filmu furgon spada do wody i w tym czasie dzieje się akcja. 5/10 to max szkoda czasu na kino lepiej poczekać i ściągnąć na PC
Nie zgadzam się.
Poza tym niektórzy twierdzą, że do zrozumienia filmu nie jest potrzebny wysoki poziom inteligencji i zgadzam się z tym.
I uważam, że ten film powinno się koniecznie obejrzeć w kinie.
2x24; 1x26; 1x22; 1x23
Wiedziałem że tylko zagorzali miłośnicy będą się wypowiadać, ale MrPawello trochę przegiął z tymi kolegami pisać każdy potrafi a w pojedynkę na żywo to cichy bolek...Wyrażam opinie o filmie i tyle po to jest chyba ten serwis...
Oczywiście że możesz wyrazić opinie ale takich stękających tematów jest już kilkanaście i zakładanie nowego mija się z celem.
Moje pytanie złośliwe być nie miało.
Jak już ktoś wspomniał (Georgiana_ ) inteligentnym być nie trzeba żeby zrozumieć ten film.
Przykładowo:
W każdej kolejnej fazie snu czas biegnie 20 razy wolniej od poprzedniej fazy, a furgonetka to była 1 faza snu.
Gdy spadała do wody 6 sekund, czas w drugiej fazie (hotel) wynosił 20 razy więcej (120 sekund) - w trzeciej wychodzi 40 minut
"Wiedziałem że tylko zagorzali miłośnicy będą się wypowiadać"
E tam tylko zagorzali miłośnicy. Ja osobiście lubię Di Caprio (nie wielbię)
Mimo, że był momenty, kiedy człowiek miał prawo czegoś nie rozumieć, to później to jakoś było tłumaczone, w mniej lub bardziej pokrętny sposób, ale zawsze :)
Z tym IQ, zdecydowana przesada merfi :)
Film jest prosty. Mam wysokie IQ, ale bez przesady co do wymagań filmu, wszystko w filmie jest wytłumaczone i jasne. Jeśli skakanie pomiędzy rzeczywistością męczy twój umysł, to proponuje się do tego nie przyznawać, bo udowadniasz swoją tępotę. Lepiej się wyśpij i pójdź jeszcze raz do kina.
dowartościowałeś mnie, zrozumiałem film za pierwszym razem bez problemu, miło słyszeć ze jestem taki inteligentny
Elo Farmer. Mówiłem ci dzisiaj że jak tylko wystawisz opinie na temat tego filmu to od razu zjedzie się banda niedowartościowanych inteligentów i będą po tobie jechać :) Co do samego filmu to myślę że nie do końca go zrozumiałeś, akurat wątek ze spadającą przez pół filmu furgonetką był wytłumaczony gdzieś w 1/3 filmu. Podobno to ja spałem na seansie po ciężkiej sobocie hehe :P Co do samego filmu to uważam że pomysł był świetny, dość ciężki i skomplikowany dzięki czemu pobudza wyobraźnię (przynajmniej w moim przypadku). Jednak jest sporo niedomówień i braku logiki np sposób łączenia się we śnie. Jak i masa akcji w stylu Rambo. Życie 2 szczęśliwych ludzi w opustoszałym wyimaginowanym świecie przez kilkadziesiąt lat też nie za bardzo mi się widzi nawet jeśli jest to sen. Film polecam ze względu na zawiłość fabuły trzeba się porządnie skupić od początku do końca żeby ogarnąć tą bajkę, jednak po reakcji moich 4 kumpli stwierdzam że nie jest to film dla każdego :P:P:P dlatego polecam każdemu dokładne zapoznanie się z tematyką filmu zanim zdecyduje się iść do kina i wydać 19 zł. 7.5/10
Pozdro grubasie :P
Dokładnie, myślę że post kolegi "farmera" podsumowuje dlaczego:
a) filmu nie zrozumieli
b) padło twierdzenie, że film jest zbyt "inteligentny"