Incepcja

Inception
2010
8,2 651 tys. ocen
8,2 10 1 650864
7,9 78 krytyków
Incepcja
powrót do forum filmu Incepcja

Sorki, że zakładam nowy temat, wiem, że na forum jest już ich wystarczająco dużo, ale to jest chyba tego warte.
Czy zauważyliście, że Cobb ma obrączka na samym początku, gdy wraz z Arthurem siedzą przy stole z Saito, a znika ona, gdy budzą się w pociągu?
Potem, gdy jest w realu to nadal jej nie ma, a po wejściu ponownie do naszej krainy snów znowu ją ma.
Na samym końcu jej nie ma.
:)

Nolan chyba lubi się z nami bawić, co?

Galadh

Np we Francji - na uniwersytecie jej nie ma, a gdy jest w kawiarni, we śnie, wraz z Ariadne, z powrotem ją ma.

Galadh

Bump.

Galadh

Wiesz,mi osobiście ta obrączka umknęła gdzieś w ''tłumie'' ;) Moim zdaniem nie była zbyt ważna dla fabuły, bowiem wtedy by zwrócono na nią bardziej uwagę widza, a raczej nie zauważyłam, by ona odgrywała jakąś ważną ''rolę''. Swoją drogą, powinszować spostrzegawczości :)

Progresywna

Naprawdę sądzisz, że to przypadek? Nolan lubi takie detale. Cobb miał obrączka na palcu zawsze wtedy, gdy był w śnie, a nie miał jej, gdy był w tym, co uważamy za rzeczywistość. No i w końcu w ostatniej scenie jej nie miał... :)

ocenił(a) film na 9
Galadh

zgadzam sie co do detalistycznych zapedow Nolana przy nastepnym seansie zwroce na to uwage:)

Galadh

Może faktycznie masz rację i coś w tym jest ;) Aż wstyd, że tego w ogóle nie zobaczyłam, z reguły staram się na wszystko zwrócić uwagę. W tej chwili trudno mi cokolwiek stwierdzić, bowiem nawet tej obrączki nie zauważyłam ;)

ocenił(a) film na 9
Progresywna

Podniecasz się każdym szczegółem filmu,jak zobaczysz ze kolor skarpetki mu się zmienił też nas o tym poinformujesz?Daj sobie już spokój.

Galadh

Myślę, że chodziło o oddanie stanu jego podświadomości i niemożności zaakceptowania śmierci Mal. Nie zauważyłem tego, ale jeżeli to prawda to powinszować: Tobie spostrzegawczości, Nolanowi - skrupulatności.

ocenił(a) film na 9
Galadh

Też się zastanawiałem nad totemem Cobba i obrączka jest jak najbardziej słuszną sugestią.

ocenił(a) film na 9
FMB

Ja sobie nie wyobrażam co tu będzie się działo jak Incepcja oskara nie dostanie....Galadh chyba złoży skarge na akademie filmową

ocenił(a) film na 9
tomibiks

a ja sie pod nim podpisze jezeli Nolan nie dostanie chocby nominacji;)

FMB

tylko że totem był tworzony na jawie, a w tym wypadku na jawie go nie ma...

ocenił(a) film na 9
Vimo

Nominacje pewnie dostanie.I pewnie oskar za efekty specialne i dzwiek wpadnie.

ocenił(a) film na 10
Vimo

Galadh mozesz miec racje i wlasnie zwracalem uwage na obraczke, ale czesto nie moglem jej dostrzec

ocenił(a) film na 9
Vangelis7

Ja obrączkę widziałem tylko w początkowej fazie filmu później albo mi umykała albo jej nie było.