Trochę słabo, że każdy zraża się tym filmem, bo "anime". Ja tez za nimi nie przepadam ale to jest film pełnometrażowy, a nie bajka.. I do tego naprawdę dobry..
Nie chodzi o to, że myslę, że to bajka, tylko po prostu nie przepadam za samym ANIME. Juz tak jest, że niektorzy lubia jedno, inni drugie. Może kiedyś zobaczę, nie wiem. Nie chcę też zostać zhejtowana przez fanów anime, kazdy ma wlasne zdanie. ;)
Pamiętam taki film z lat 80., gdzie Dennis Quaid wchodził do snu prezydenta USA. To były jakieś koszmary o wojnie nuklearnej, o ile pamiętam.
Obłęd,
Efekt motyla,
Deja Vu,
Kod Nieśmiertelności.
Może też Jestem Bogiem, ale to jest już trochę inne.
A ja polecam "Click" który uważam za jeden z lepszych filmów. Film który wzruszył mnie bardziej niż "Zielona mila" czy "Skazani na Shawshank".
Zawsze chciałem mieć taki pilot który pozwalałby mi kontrolować wszystko co robię i co robią inni po tym filmie zmieniłem zdanie.
A ja nie wiem jak mogła cię śmieszyć druga połowa filmu.
Jest to komediodramat który pokazuje dwie strony posiadania takiego pilota.
Tak samo jaki film "Tysiąc słów". Komediodramaty są zazwyczaj wzruszające dlatego że bohater najpierw nas rozbawia dzięki czemu sprawia że zaczynamy go lubić a później dostaje od życia po dupie i mu bardziej współczujemy.
Podpisuje się, Clik świetny film, strasznie wzruszający, chyba ten film, głupia komedia z początku, wzruszył mnie najbardziej ze wszystkich filmów jakie widziałem, a prawdziwych dramatów trochę się już obejrzało ;)
Zabrzmi to może cokolwiek idiotycznie, ale polecam grę "Bioshock Infinite". Wiem, że pytanie było o film, ale ten tytuł to praktycznie animacja komputerowa z elementami gry ;) Przy czym fabuła jest nie-sa-mo-wi-ta! Podsumowanie i finał miażdży czachę :)
No wałśnie, Otwórz Oczy, orginalna wersja Vanilla Sky, ale VS moim zdaniem jest lepszy.
Film pt. Zagubiona Autostrada ang.Lost Highway reż.David Lynch
Jeśli ktoś wam kiedyś powiedział, że wszystko zrozumiał z ,,Zagubionej autostrady",to po prostu ordynarnie kłamał
Wyjątkowo ciężki kaliber.
Wow, jak dużo tytułów się uzbierało. Zrobię listę must-watch i zobaczę, jakie to filmy. ;D Wszystkim dziękuję.
Może "Biegnij Lola, biegnij" albo polski "Przypadek", trochę na czym innym się skupia ale mi się kojarzy.