Incepcja

Inception
2010
8,2 651 tys. ocen
8,2 10 1 651073
7,9 78 krytyków
Incepcja
powrót do forum filmu Incepcja

Rewelacja

ocenił(a) film na 10

Byłem na premierze. Film bije na głowę wszystkie filmy jakie do tej pory widziałem, jest niesamowity.
Czekam na DVD.

ocenił(a) film na 10
Alexandro96

Chciałem jeszcze dodać że film ten zasługuje na conajmniej 8 oskarów.
Najlepszy Film
Najlepszy scenariusz oryginalny
Najlepszy dźwięk
Najlepszy montaż dźwięku
Najlepsze Zdjęcia
Najlepsze efekty specjalne
Najlepsza Reżyseria
Najlepszy aktor drugoplanowy

oraz nominacje (może niektóre zamienią się w oskary)
Najlepszy aktor
Najlepsza Charakteryzacja (za starego Saito)

ocenił(a) film na 10
Alexandro96

od kiedy to oscar jest nagrodą widzów?
to nagroda branżowa,wyboru dokonuje społeczność filmowa z fabryki snów-cui bono.
nolan posiał,projekt autorski-nasza miłość do niego zakwitnie tysiącami chwastów,kopii z kopii.
chyba na przekór lepiej obwołać incepcję najgorszym filmem 100 lecia,jednak frekwencja i wpływy z rozpowszechniania swoje już zrobiły.pewnie jak strzelę,że piracka wersja jest najczęściej oglądanym i ściąganym filmem w sieci to się nie pomylę;]

ps.aczkolwiek marzy mi się poprowadzona w ten sposób ekranizacja neuromacera;]

schab.na.h

jedyne co obrzydza mi ten film to te rozmowy o oskarach, jakie to ma znaczenie skoro się podoba, a tym bardziej jeśli nie :/

ocenił(a) film na 10
thengel

zwykle ,to co pokochamy zwraca się przeciwko nam ;]
ps.kładziemy głowę na tory w razie kontynuacji albo nowej fali idiotycznych filmów o hakowaniu snów;P

ps.neuromancer*

ocenił(a) film na 10
schab.na.h

Jeśli zrobią kontynuację (oby nie) to jestem w 99% pewna że nie dorówna 1. Zresztą tak dobrych filmów się nie psuje nieudanymi kontynuacjami :)

ocenił(a) film na 10
Amee_

ale możemy ,opierając się na statystyce i przykładzie matrixa, w ciemno założyć jakie kontynuacja przyniesie zyski.
pyt czy nolan to sprzedajna dziw**?
proszę niech nikt nie odpowiada na to pytanie,bo nie ma ku temu podstaw.

ocenił(a) film na 10
schab.na.h

Liczę że nie, wręcz mam nadzieję bo taka końcówka filmu jest naprawdę świetna. Ja wierzę w Nolana, oby nie zepsuł tej świetnej atmosfery wokół Incepcji :)

ocenił(a) film na 10
Amee_

czego tobie i sobie życzę,nowego gacka,i supermana jakkolwiek nie jest to mój ulubiony komiks .

schab.na.h

tylko jeśli Nolan popełni zbrodnię i zrobi kontynuacje, za innych idiotów głowy nie oddam ;)

ocenił(a) film na 10
thengel

prawa autorskie to osobny wątek,gdyby mnie głód przycisnął sprzedałbym prawa do życiorysu nawet cameronowi:P
co na szczęście nolanowi nie grozi;]