Byłem na premierze. Film bije na głowę wszystkie filmy jakie do tej pory widziałem, jest niesamowity.
Czekam na DVD.
Chciałem jeszcze dodać że film ten zasługuje na conajmniej 8 oskarów.
Najlepszy Film
Najlepszy scenariusz oryginalny
Najlepszy dźwięk
Najlepszy montaż dźwięku
Najlepsze Zdjęcia
Najlepsze efekty specjalne
Najlepsza Reżyseria
Najlepszy aktor drugoplanowy
oraz nominacje (może niektóre zamienią się w oskary)
Najlepszy aktor
Najlepsza Charakteryzacja (za starego Saito)
od kiedy to oscar jest nagrodą widzów?
to nagroda branżowa,wyboru dokonuje społeczność filmowa z fabryki snów-cui bono.
nolan posiał,projekt autorski-nasza miłość do niego zakwitnie tysiącami chwastów,kopii z kopii.
chyba na przekór lepiej obwołać incepcję najgorszym filmem 100 lecia,jednak frekwencja i wpływy z rozpowszechniania swoje już zrobiły.pewnie jak strzelę,że piracka wersja jest najczęściej oglądanym i ściąganym filmem w sieci to się nie pomylę;]
ps.aczkolwiek marzy mi się poprowadzona w ten sposób ekranizacja neuromacera;]
jedyne co obrzydza mi ten film to te rozmowy o oskarach, jakie to ma znaczenie skoro się podoba, a tym bardziej jeśli nie :/
zwykle ,to co pokochamy zwraca się przeciwko nam ;]
ps.kładziemy głowę na tory w razie kontynuacji albo nowej fali idiotycznych filmów o hakowaniu snów;P
ps.neuromancer*
Jeśli zrobią kontynuację (oby nie) to jestem w 99% pewna że nie dorówna 1. Zresztą tak dobrych filmów się nie psuje nieudanymi kontynuacjami :)
ale możemy ,opierając się na statystyce i przykładzie matrixa, w ciemno założyć jakie kontynuacja przyniesie zyski.
pyt czy nolan to sprzedajna dziw**?
proszę niech nikt nie odpowiada na to pytanie,bo nie ma ku temu podstaw.
Liczę że nie, wręcz mam nadzieję bo taka końcówka filmu jest naprawdę świetna. Ja wierzę w Nolana, oby nie zepsuł tej świetnej atmosfery wokół Incepcji :)
czego tobie i sobie życzę,nowego gacka,i supermana jakkolwiek nie jest to mój ulubiony komiks .