Jak myslicie gdyby Shutter Island i Inception dostali nominacje za najlepszy film,kto by wygral Nolan czy Scorsese.Ja mysle ze Nolan.On juz zaslugiwal na oscara za Memento,Prestige i Dark Knight.Teraz musi dostac,wiec ja stawiam na Nolana.
Nie widziałem Incepcji ale Shutter powinien dostać nominację za Najlepszy Film.Film Nolana zwycięży w tym roku. Zobaczycie.
A kolega widział już film czy ta ocena to tak profilaktycznie? :) Ja powstrzymam się jeszcze z ocenianiem, mój seans lada dzień.
Na 99% te 2 filmy będą w 10 najlepszych, tyle że duże szanse na zwycięstwo mają także ponoć "Hereafter" Eastwooda i "Tree of Life" Malicka. Poczekałbym do końca roku z przewidywaniami, w końcu faworyci pojawiają się zawsze w ostatnim kwartale.
No tak, "Inception" obejrzę dopiero na dniach, ale jeśli miałbym wybierać między tymi dwoma to zdecydowanie na prowadzenia wysuwa się Nolan, tak jak napisałeś wypadałoby mu w końcu coś dać, poza tym "Shutter Island" wyszedł w bardzo niesprzyjającym terminie, może zostać olany. Zobaczymy. Z pewnością jest rewelacyjnym filmem i "Incepcja" nie będzie gorsza.
BTW, nie zdziwię się, jeśli właśnie te 2 filmy będą moimi ulubionymi z 2010 roku. Oba z Leo w głównej roli.
@Galadh,ja jestem na wakacjach w Anglii i ogladalem ten film wczoraj w Londynie.8 Lipca byla Premiera.Film jest rewelacyjny,Nolan poprostu musi wygrac Oscar za ten film.Swietnie zagral Leo DiCaprio chyba dostanie Oscar za Najlepszy Aktor Pierwszoplanowy.Film 10/10
Moge wam tylko powiedziec,ze film jest skomplikowany.Film sie zaczyna i sie trzeba skupic i myslec podczas filmu zeby zrozumiec wszystko.Film ma tez fajne efekty.