Incepcja

Inception
2010
8,2 651 tys. ocen
8,2 10 1 650864
7,9 78 krytyków
Incepcja
powrót do forum filmu Incepcja

Sen w śnie

ocenił(a) film na 8

Kiedyś czegoś takiego doświadczyłem.

Wróciłem z pracy, byłem styrany jak wół, więc poszedłem spać. W swoim śnie kogoś zadźgałem nożem. Byłem tak zmęczony, że broń wypadła mi z ręki. Znowu zasnąłem, tuż obok trupa. W kolejnym śnie (na drugim poziomie LOL), przyśniła mi się osoba którą zadźgałem. Stała na przeciwko mnie i wmawiała mi, że ją kocham. Ja zaprzeczałem. Kazała mi spać, ale zamiast snu obudziłem się tuż koło jej ciała. Pamiętam, że byłem przerażony. Więc znowu się obudziłem, tym razem w swoim łóżku :D.

Fajnie było. Ktoś miał podobne doświadczenia?

ocenił(a) film na 8
Luqash

Owszem. Śniła mi się typowa miejska sceneria. Jakiś zwykły dzień, itd. gdy się skończył poszedłem spać (w śnie), gdzieś tak po 30 minutach ten 2 sen się skończył, w 1 nastał kolejny dzień, który trwał jeszcze 1 godzinę. Potem się obudziłem.

ocenił(a) film na 8
Nath6aniel

a pamiętasz jakieś detale?

Luqash

Ja mam trochę inaczej :) Jak idę spać we śnie to automatycznie budzę się na jawie. Niestety wciąż myślę, że jestem we śnie i wychodziły z tego różne dziwne sytuację: szukanie różnych, dziwnych rzeczy pod łóżkiem, przesadzanie kwiatków prosto na poduszkę, dziwne rozmowy z rodzinką, usiłowanie dostania się na pociąg, przesuwanie szafy, budzenie domu o 3 nad ranem.
Niezapomniane doświadczenia :D

Luqash

Ja raz miałem sen w śnie. Co ciekawe miałem też tam coś podobnego jak nieskończone schody Penrosa. Generalnie całość była przerażająca, bo nie mogłem z tych poziomów wyjść. Sen do tej pory pamiętam w bardzo szczegółowo, ale publicznie wolę go nie opisywać :)

Wiem, że po przebudzeniu z wewnętrznego snu, myślałem przez chwilę że się obudziłem i jestem na jawie, jednak po kilku sekundach okazało się że to nadal sen. Mrok.

ocenił(a) film na 9
baryluk

ale czad też bym tak chciała :D

googaify

Było to ciekawe doświadczenie, jednakże nikomu nie życzę, aby z powodu przerażenia w śnie musiał robić rzeczy które zaprzeczając wszystkiemu w co człowiek wierzy czy wie o świecie. Szok i terror.

baryluk

Oj dokładnie :) A gorzej jak się myśli, że jest się we śnie a to jawa :) Mało szafy nie przewaliłam bo chciałam zatarasować wejście do pokoju, bo myślałam, że ktoś chce mnie zabić. To było okropne. Co by było jakbym sobie nie zdała sprawy, że to już sen nie jest?