Incepcja

Inception
2010
8,2 651 tys. ocen
8,2 10 1 650908
7,9 78 krytyków
Incepcja
powrót do forum filmu Incepcja

Jak dla mnie ten film to nieporozumienie. Pomysł na scenariusz super ale żeby tak
schrzanić . Od początku ten film się nie trzymał całości, strasznie sztuczne postacie i płytkie.
Brakowało mi strasznie dużo w tym filmie jak choćby jakiś wątek w jaki sposób oni dostają
się do snu, ta maszynka którą mieli do łączenia się w śnie, coś więcej na temat obrony
przed incepcją, historia jak było na początku a nie ta dława historyjka o żonie, i wiele innych
rzeczy. Dla mnie film strasznie ramowy, przewidywalny i nudny. Cała ta historia zastanówmy
się początek filmu próbują uciec przed gościem do którego się włamali we śnie później
staje się on ich zleceniodawcą a w sumie od początku był i nagle daje im drugie zlecenie
które można opisać na zasadzie "Bo ta firma to moja konkurencja i będzie mi źle jak syn
będzie dalej kręcił interes" Moja odpowiedź jak nie syn to ktoś inny. Co za denna historyjka,
można by tu pomyśleć o czymś lepszym, jakaś lepsza historia. Wszyscy na wszystko się
zgadzają, przedstawia ofertę dziewczynie ona się zgadza, idzie do chemika który mówi że
nie ma tej mikstury którą chce później już ją ma i bez wahania się zgasza współpracować i
wiele innych tego typu rzeczy (i pracują dla niego dla idei :)). bardzo dużo rzeczy mi się w tym
filmie nie podobało i ciężko było i wysiedzieć w kinie. Zakończenie filmu śmieszne jak dla
mnie żenada.

Mahashiah

zgadzam się w zupełności. Sztandarowy przykład tego, jak mozna spieprzyć ciekawy pomysł. Scenariusz jest tak głupi, że aż żal, do tego cały film jest po prostu nuuuuuudny, akcja wlecze się jak suchy ślimak, żeby dojśc do ultragłupiego finału. Można zasnąc po 15 minutach i właściwie juz nie warto się budzić, Chyba Nolan za bardzo uwierzył, że jest genialnym wizjonerem i wystarczy mu zebrać niezłą obsadę i ... jakoś to będzie. W każdym razie zamierzam odzyskać od niego moje 16 zeta, jak chłopaki z Southpark od Gibsona za Pasję;)

ocenił(a) film na 1
romanolew

Ja sie z Wami rowniez musze zgodzic. Film beznadziejny choc pomysl wydaje mi sie dobry. Romanolew ty masz szczescie bo wydales na bilet 16zl. Ja dalem 22 + zona to razem 44 beznadziejnie wydane pieniazki.

ocenił(a) film na 9
jacekjodlo

Nie rozumiem, jak można ocenić ten film na 1. Już za OST i zdjęcia choćby zasługuje na więcej.
Poza tym nie zgadzam się z Wami. Według mnie film nie jest nudny, wbija w fotel i scenariusz nie jest głupi ani nie został zmarnowany.
"Chyba Nolan za bardzo uwierzył, że jest genialnym wizjonerem i wystarczy mu zebrać niezłą obsadę" Kto jak kto, ale to przecież Nolan!
Na pewno tak pomyślał :) Ja idę jutro wydać kolejne 15 złotych.

ocenił(a) film na 1
Georgiana_

Widzisz Ty nie rozumiesz jak mozna ten film ocenic na 1 a ja nie rozumiem jak mozna ten film ocenic na 10. Oczywiscie, ze film zasluguje na wiecej (3-4) ale niestety wg mnie ma o wiele za duza ocena na tym portalu i dlatego odemnie dostal 1.
I jak najbardziej masz prawo nie zgadzac sie z nami, nikt Ci tego nie broni.

ocenił(a) film na 9
Georgiana_

Też jutro jeszcze raz idę do kina. Ten film wgniata w fotel.

ocenił(a) film na 3
romanolew

Ja generalnie żałuję, że poszłam na ten film. Gdybym mogła jeszcze raz wybierać, to nie zrobiłabym tego. Jednak to z zupełnie innych, przypadkowych przyczyn niezwiązanych z jego treścią :) Ale kolejny zbieg okoliczności chciał, abym zmieniła zdanie na temat tego filmu na gorsze. Właśnie obejrzałam inny film i po prostu od razu stwierdziłam, jak słaby jest film Nolana jedynie porównując je obydwa. Argumenty już wymieniliście powyżej :) W ogóle uważam, że ostatnio zbyt wiele powstaje tego typu płytkich produkcji naszpikowanych efektami specjalnymi. Kiedyś filmy nie potrzebowały tego, aby być naprawdę dobrymi filmami.
Muszę jednak przyznać, że podobał mi się właśnie pomysł ze snami - dosyć oryginalny, jednak wg mnie nie został on w pełni wykorzystany. No i dobrze jeszcze, że przynajmniej film trochę zmuszał do pogłówkowania, reżyser nie poszedł na łatwiznę. Ale generalnie jestem rozczarowana tym filmem.

ocenił(a) film na 9
monao92

Jak dla mnie nie jest to płytka produkcja. I właśnie się cieszę, że w końcu obejrzałam w kinie coś lepszego.

ocenił(a) film na 10
Georgiana_

Dla mnie film strasznie ramowy, przewidywalny i nudny - to w takim razie jestes geniuszem ze przewidziales wszystko

Oczywiscie, ze film zasluguje na wiecej (3-4) ale niestety wg mnie ma o wiele za duza ocena na tym portalu i dlatego odemnie dostal 1. - masakra :D

ocenił(a) film na 9
Vangelis7

Tak na marginesie... Ktoś powinien na tym portalu w końcu zabrać się za takie osoby, które jeszcze obniżają/podwyższają ocenę tylko ze względu na to, że jest za wysoka/za niska. Powinno być to jakoś kontrolowane albo tacy użytkownicy powinni dostać bana, to może by się nauczyli czegoś.

Georgiana_

Georgiana_ to jest denerwujące, ale twoja wypowiedź o dostaniu bana może tylko sprowokować przeciwników filmu, którzy uznają cię za fanboja Incepcji gotowego zginąć w jego dobrego imieniu.. Przykre to jest, ale tacy ludzie są i będą do śmierci kinematografii i nic z tym nie zrobisz... Gusta są różne i mówi się trudno. Jedni polubią ten film, inni stwierdzą, że był za ciężki do myślenia, że jak przyszedłem z dziewczyną czy znajomymi, z dużym kubłem popcornu i tymi innymi gastronomicznymi cudeńkami to ma być lekko, łatwo i przyjemnie. Iść do kina na film na żywioł bez choć najdrobniejszej wiedzy o nim, to policzek w twarz wymierzony w ludzi, którzy go stworzyli. To tak, jakbym poszedł na Step Up i z kina wyszedł rozczarowany, bo film nie miał wielowątkowej fabuły i przesłania... Najgorsze jest jednak to, że w naszym kraju wciąż takich osób jest bardzo dużo.

ocenił(a) film na 9
addicted1

Ok, oświadczam, że nie jestem fanbojem gotowym zginąć w dobre imię Incepcji :) Ale to czasem naprawdę strasznie działa mi na nerwy. A najlepsze jest to, że znajdą się i tacy, którzy jeszcze czerpią przyjemność z tego, że zaniżą filmowi ocenę i tym unieszczęśliwią fanbojów i wkurzą kilku filmwebowiczów.

ocenił(a) film na 1
addicted1

Każdy ma prawo do swojej opinii dla mnie ten film to 1. Czy zasługuje na więcej? pewnie tak chociażby na kasę którą w nią włożyli. Ale u mnie dostaje jeden za rozczarowanie, za to że zostałem tak oszukany przez reklamę i dobry marketing, że liczyłem i spodziewałem się dużo więcej. I jak widzę tą ocenę to po prostu mnie irytuje.

ocenił(a) film na 8
Mahashiah

Boże ludzie jesteście, beznadziejni. Macie złe podejście do filmów. Obejrzycie zwiastun i myślicie ze jak pójdziecie do kina, to będziecie za hipnotyzowany i zaczarowany przez 5 godzin magicznym filmem. Ludzie obudźcie się !! film będzie taki jak zwiastun !!! Do zwiastunów podchodzi się z dystansem. Przecież wiadomo ze je robi się aby przyciągnąć nasza uwagę. Żal mi was.

ocenił(a) film na 10
mt_one

dziecinne jest takie ocenianie filmów ze względu na wysoką ocenę, bo to tylko pokazuje jakim zawistnym krajem jesteśmy.. aż wstyd

ocenił(a) film na 6
Vangelis7

Twoja ocena tego filmu pokazuje jakim glupim spoleczenstwem jestesmy bo zeby takiemu chłamowi dac dyche to dopiero zasluguje na ban...

ocenił(a) film na 10
Nienasycony_Buhaj

a mógłbyś mi powiedzieć czemu to jest chłam :)? Bo nie posiada żadnego przesłania?

ocenił(a) film na 4
Vangelis7

a tam przesłanie. moge oglądać film dla rozrywki ale w filmie musi byc to "cos". ogladając wyspe tajemnic obgryzalam paznokcie juz jak plyneli tym promem. nic się nie działo ale klimat budowal się cudownie. Lynch tez prowadzi fantastycznie przez sny, nawet jesli fabula jest zagmatwana (po ktoryms razie dopiero sie docenia) to film oglada sie przyjemnie. a tu.... ani nie postawili na klimat, ani na efekty, ani na przeslanie.....
a akcja... dzieje się cos -wow, a tu pierdut-przerwa na ckliwości, pozniej znowu biegaja-sru-ckliwosci. komentarz kolezanki kiedy wielka scena: budynki się walą, świat się rozpada, zaraz wszyscy zginą a DiCaprio płacze nad żoną: "jeszcze niech kurde na kawe sobie pójdą pogadać".

nie spodziewałam się że DiCaprio mnie tak zawiedzie bo w sumie on byl dla mnie gwarantem ze bedzie fajnie. a tu taka kicha ;/

ocenił(a) film na 1
Deddlith

Zgadza się z Tobą w 100%