Incepcja

Inception
2010
8,2 651 tys. ocen
8,2 10 1 650929
7,9 78 krytyków
Incepcja
powrót do forum filmu Incepcja

Zauwarzyliscie?

ocenił(a) film na 7

Zauwarzylem cos...lokacje przypominaja te z Batmana Nolana...Zabawne tez ze Nolan jak widac lubi pracowac z swoimi ulubionymi aktorami....Japoniec gral juz w batmane,Michael Caine to samo....Pewnie jak sie zaglebic w temat bylo by tych osob wiecej...Malo tego TOm Hardy i Lewitt a dokladnie jeden z nich ma grac Ridllera w nowej czesci batmana Nolana...hehe Ta lokalizacja w gorach w zime strasznie przypomina mi ta z Batmana Poczatku gdzie Wayne trenowal .....Co o tym myslicie?Pozdrawiam

KrisKasp

Cillian Murphy to kolejny aktor, który znowu współpracował z Nolanem. :) A owszem, widać, że reżyser stawia na zaufanych ludzi - Wally Pfister raz jeszcze zajął się zdjęciami, gość od montażu także się chyba powtarza. Pewnie jeszcze paru się znajdzie - oczywiście Zimmer skomponował soundtrack. W sumie po co zmieniać ludzi, skoro go nie zawodzą i rozwijają się wraz z nim? :)
A tym plotkom na temat Riddlera nie dawałbym wiary. W sensie, ta postać niemal na pewno się pojawi, ale z tymi aktorami to wymysł, chociaż wcześniej inne źródła podawały, że JGL jest zainteresowany... Zobaczymy, niedługo powinniśmy dostać w końcu potwierdzenie.

ocenił(a) film na 9
KrisKasp

Wiele scen kręcono w tych samych miejscach, które posłużyły za plan Mrocznego Rycerza (z tym że lokalizacje górskie akurat nie).

Co jest zabawnego w pracy z tymi samymi aktorami? Dla mnie to zrozumiałe i oczywiste - gdy reżyserowi dobrze sie pracuje z pewnymi aktorami, to ich ponownie dobiera do obsady przy kolejnych produkcjach (Nolan sam prosił Murphy'ego i Watanabe o dołaczenie do obsady Incepcji).

ocenił(a) film na 7
GodFella

Ale ja mowilem ze sceneria zimowa jest z Batmana Poczatku:P:)

użytkownik usunięty
KrisKasp

Nie tylko to jest dziwne . Jak zauważył Galadh , Nolan poraz kolejny(!) współpracował z operatorem zdjęć Wally Pfisterem . Zakrwa to wręcz na spisek , jeśli weźmiemy pod uwagę , że dokładnie tak samo robił Scorsese z Ballhausem , a De Palma z Burumem ;)

A tak na poważnie to jest to normalne . Ma on swoją ekipę tzw . "swoich ziomków" z którymi lubi kręcić filmy . Zapewne świetnie się dogadują , bawią , i tworzą razem filmy . Po co miałby to zmieniać ...

ocenił(a) film na 9

Ciekawe czy kogoś z nich wkręci do nowego Supermana, którego ma produkować (choć film ten przekładają już tyle lat, więc pewnie po drodze stanie kilka razy).

Ale mogę się założyć, i to już jest skandalicznie, kosmicznie i niewyobrażalnie więc zaksakujące i przesmieszne, że w trzecim Batmanie wystapi Christian Bale :)

ocenił(a) film na 9
GodFella

Leonardo DiCaprio nowym Supermanem? :D

użytkownik usunięty
GodFella

Tom Hardy nowym Supermenem ;P

ocenił(a) film na 7

Lewitt nowym supermenem:P hahaha
swoja droga postac Supermana zupelnie mi sie nie podoba...jak dla mnie moga wogole tego nie krecic....

ocenił(a) film na 10
KrisKasp

Ja zauważyłem, że chyba nawet gimnazjum nie skończyłeś. Jak widzę takie przypadki to jestem za obowiązkową szkołą w wakacje...

ocenił(a) film na 7
cave8

po czym wnosisz ze nie skonczylem gimnazjum?jestes medium,bo faktycznie nie konczylem...wtedy jeszcze nie bylo u nas gimnazujm tyko podstawowka a potem np liceum....mam wyzsze wyksztalcenie ,skonczylem politologie...co wogole wyksztalcenie ma tu do rzeczy...rozmawiamy o filmach a ty tu wyladowujesz jakies swoje komplexy...idz sie wyszalej do jakiegos terapeuty,,,a nie psujesz innym zabawe.