dość ciekawe, ale nadal nie skumałem po co przenosili się do snu Cobba i jakim cudem to uratowało Fishera?
a i jeszcze jedno wg mnie co mogło wpłynąć na fabułe. skoro w śnie można było sobie wyśnić większego gnata, to czemu nie mogli wyśnić lekarza dla Saito?
Bardzo dobre pytanie. Podobne padło przy "Matrixie" - czemu maszyny nie wykreowały ludziom rzeczywistości przed nastaniem komputerów? :)
Akurat było powiedziane że TEN Matrix jest którymś z kolei i że w ogóle wiele nieudanych było. Po prostu taki świat kreowany ludziom okazał się najbardziej stabilny. I nie zapominaj że maszyny w Matrixie nie były kreatywne, raczej działały wg różnorakich wzorców zawsze coś kopiując.
przenosili się do limbo gdzie Cobb już był, Fischer sam by się z tamtąd nie wydostał bo by to zrobić musiałby wiedzieć że śni
im większa ingerensja w sen tym większa reakcja śpiącego i obrona ofiary... oni tez mogli mieć większe gnaty, po za tym gdy jest się zagrożonym korzysta się że sprawdzonych rzeczy i jest to naturane
czas, czas i jeszcze raz czas... a co by dał lekarz? operacje by zrobił gdy jechali furgonem
W filmie było omówione że nikt nie spodziewał się strzelaniny więc nie powinno być trupów.
Sny były projektowane więc nikt nie wpadł na pomysł żeby zaprojektować lekarza :)
Oczywiście to takie proste wytłumaczenie, zawsze znajdzie się jakieś ale.
aa fakt, wszyscy byli zaskoczeni faktem, że Fisher przeszedł trening obrony przed włamaniem do snu ;)
Zgadza się bo na pierwszym poziomie jak juz wiedzieli że podświadomość Fishera jest 'uzbrojona' to mogli wszystki informacje wykorzystywac na głębszych poziomach. Np w śnie Eames'a mieli już defibrylator na wszelki wypadek ;P
mi się wydaje że ma to związek z tym co powiedział Cobb po tym jak postrzelili Saito: że po przejściu w kolejny sen takiej osoby ból łagodnieje, a więc gdy przenieśli się (Cobb, Fischer i Ariadne) do tego ostatniego snu, Fischer nie był w nim martwy tylko jeszcze żył, co prawda ledwo, ale zawsze mu to zycie przedłużyli no a po kickach się wybudził (tzn o ile ostatnie sceny te w samolocie i w domu to tez nie jakiś sen Cobba czy coś, bo kto wie co jeszcze się uda odkryć XD) i go ocalili. tak to jakoś zrozumiałam, nie twierdzę że dobrze ;pp chociaż pewnie nie bo jak widzę cała teorie z limbo to chyba ma nawet wiekszy sens xD
ale Fischer leżał na środku podłogi i gdyby mieli podłaczyć go do maszyny położyli by sie w pobliżu a ich nie było widać :D
co do pytania, to nie mogli, bo miało to trzymać widza w napięciu! To film! :D Nie byłoby całej zabawy z limbo ;)
a to nie było czasem tak że jak byli już w śnie Arthura (w hotelu, bez grawitacji) to wmówili Fischerowi że włamują się do snu wuja (czyli tak naprawdę Eamesa któy go udawał) żeby wykraść mu jakąś tam tajemnicę co to niby przed nim skrywał odnoście testamentu ojca, a tak naprawdę weszli do głowy Fischera? xD bo mi się wydawało że coś takiego mówił Cobb ale pewna nie jestem bo tam się tyle działo że już nie wiem co było w filmie a co sobie sama dopowiedziałam xP bo na mapce jest że to sen Eamesai chcę wiedzieć czy to ja się pomyliłam czy autor ;p
raczej autor, bo wmówili mu, że wchodzą do snu jego wuja. Co prawdą nie było. Dobrze mówisz ;)
(przynajmniej mnie tak się wydaje, z tego co pamiętam)
Według tego obrazka Fisher nie trafił do limbo tylko do snu Cobba. Dlaczego skoro zginął?
Fisher z tego co wywnioskowałem nie zginął (był ciężko ranny po postrzale), podpięli go do maszyny i przeniósł się do snu Cobba.
Fisher dopiero został ranny w śnie Eames'a, nie zmarł w nim z tego co wiem, dobrze mówię ?
Czyli wziął się i stracił przytomność, czyli zasnął? A ekipa stwierdziła, że to już koniec nie dlatego, że chłop nie żyje, ale dlatego, że nie było już czasu? Ok, teraz to logiczne.
Fischer zmarł na poziomie III, ale pośmierci przeniósł się do limbo i dlatego Cobb i panna A poszli po niego, mogli tam zejsc jak do kolejnego poziomu między innymi dlatego ze Cobb już tam był..
gdyby fischer zabił się w limbo prawdopodobnie przeniósł by sie odrazu do jawy i dlatego był elektrowsztąs który był dla niego kickiem który przerwał lot na " górę" i ściągną tylko do poziomu wyżej