Incepcja

Inception
2010
8,2 651 tys. ocen
8,2 10 1 650908
7,9 78 krytyków
Incepcja
powrót do forum filmu Incepcja

Motyw z pociągiem ,który wjechał w nich jeszcze zanim zaatakowały ich projekcje w śnie
Fischera .Skąd ten pociąg się w ogóle wziął czy był on częścią obrony przed intruzami czy
raczej był on powiązany z Cobbem i tym jak wyrwał się on z limbo wraz z żoną .
jeśli był projekcją Cobba to jak mogło to się wydarzyć w śnie Fischera
Może to nie był w ogóle sen Fischera tylko od początku cały film to sen Cobba .

może mi ktoś to wyjasnić ?

czy cała ta akcja z pociągiem to tylko takie mylenie tropów

prokreator

Żaden sen nie był snem Fischera.
Sen 1: Yusuf
Sen 2: Arthur
Sen 3: Eames
Fischer wypełniał tylko wszystkie 3 poziomy swoją podświadomością.

To nie było powiązane z Fischerem, najprawdopodobniej z Cobbem, jego podświadomość znowu zaczęła napastować całość snu. Dopiero pod koniec dowiadujemy się, jaki to miało związek z Cobbem i Mal, mam rację? Nie wiem w sumie jak coś tak wielkiego mogło się przedostać. Pewnie mogło, ale wow! Pewnie Mal zrobiłaby wszystko, żeby wciągnąć do limbo swojego "męża" i pokrzyżować mu plany... Tak czy inaczej miało to związek z Cobbem.

Galadh

dlaczego uważasz że pociag nie był Fischera, to był element tak nie realny że od razu by się zorientował ze śpi pech polegał na tym że chyba miał już zasłonięte oczy

thengel

Ariadne nie zaprojektowała tego na pewno. A więc mamy 2 wytłumaczenia.
Pociąg wygląda łudząco podobnie do tamtego, który uwolnił Cobba i Mal... Pewnie masz na myśli to, że to była część obrony podświadomości Fischera? Jak na moje to na nią składały się tylko wytrenowane projekcje. Może coś pominąłem, bo oglądałem dwukrotnie po angielsku i mogłem zapodziać gdzieś 1% dialogów, ale wydaje mi się, że to jednak było Cobba...

thengel

Pociąg był elementem snu, który wypełniał Cobb. Architekt projektuje, osoby śniące wypełniają zaprojektowany świat.
Pociąg wkradł się do snu tak samo jak wkradała się do snu Mal. Cobb nie potrafił nad tym panować. Pociąg ten nie był żadnym elementem obronnym Fischera, po prostu przejechał sobie przez ulice i tyle. Tak samo jak dzieci, które widział Cobb w czasie gdy prowadził Fischera do pokoju w hotelu.

burza_lukas

Dzięki za potwierdzenie, sam zwątpiłem trochę. :)

burza_lukas

dzieci tak bo to go ruszało, Mal tak samo na niego działaął, ale pociąg? ot tak sobie nie przejechał bo narobił sporego zamieszania, a strzelano do nich przed pojawieniem sie pociągu czy zaraz po?

Galadh

aha teraz rozumiem dzieki za odpowiedz
nie zauważyłem tego,że żaden sen nie był Fischera.
czyli juz tam w samolocie uśpili go i ''podpieli'' pod sen kogoś innego ,ten szczegół mi umknął.
teraz to ma sens reczywiście

ocenił(a) film na 9
Galadh

Dokładnie. To Cobb zaczął wypełniać sny swoją podświadomością, a że prześladowała go żona to wszystkie te rzeczy powiązane z nią zaczął wprowadzać do snów. W pierwszym poziomie, czyli śnie Yusufa był to pociąg. W drugim poziomie były to dzieci, które widział w Hotelu, w trzeciej fazie to była już sama Mal.

FMB

Każdy sen ma "dreamera" (ci, których wypisałem) i "subject". Subjectem na wszystkich był Fischer. Natomiast te wszystkie rzeczy wyrywały się po prostu z podświadomości Cobba, stracił nad nimi kontrolę, poza programowo.

ocenił(a) film na 8
prokreator

Gdyby film był parę sekund dłuższy wszystko byłoby jasne :)osobiście myślę,że wszystko co się wydarzyło to sen Cobba,stąd ten pociąg-projekcja jego podświadomości :)

keirametz

Spoko, wyjdzie Director's Cut dłuższy o dziesięć sekund, Warner Bros przyciął film, bo i tak był już za długi.

użytkownik usunięty
Galadh

W takim razie powinni zrobić sequel .

Żartowałem.
Mam nadzieję, że nie będzie żadnych sequeli ani prequeli, tak jak jest, jest idealnie wg mnie.

ocenił(a) film na 8
keirametz

Niekoniecznie wszytko byłoby jasne. http://www.collegehumor.com/video:1939234

Nath6aniel

haha dobre dobre :)