jest mnóstwo wątków ,ktore logicznie lub mniej logicznie można supłać ze sobą,ale moment w którym eams tłumaczy konającemu saito ,że musi podłożyć ładunki wybuchowe i by ten go ubezpieczał ,saito z uśmiechem rezygnacji,jak gdyby do siebie,mówi ,że
'ładunki powinny być podłożone pod pokojem 42' !?
jedyne co przychodzi do głowy to dialog z początku
saito 'w moim śnie będziecie tańczyć jak wam zagram'
arthur 'ale to nie jest pański sen tylko mój'
nie wiem gdzie podpiąć owe 42
może ktoś coś zauważył?
*wątpliwość po obejrzeniu wersji non profit;P,z kina nie pamiętałem sceny i dopuszczam możliwość przekłamania ścieżki dialogowej, nie zatrzymywałem i nie przewijałem filmu dla potwierdzenia,to był kolejny kop z opóźnionym zapłonem;]
dzięki,btw oglądanie wersji non profit w przypadku incepecji może dodatkowo zamieszać.w sumie to ciekawy błąd fonetyczny,gdybym usłyszał taki szept z ust konającego to ktowie jakbym bym go tłumaczył;]
w ramach offtopu powiem , że liczba 42 kojarzy mi się tylko z jednym
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wielkie_Pytanie_o_%C5%BBycie,_Wszech%C5%9Bwiat_i_ca %C5%82%C4%85_reszt%C4%99
ciekawe ;]
aha sprostowanie do postu o tym ,że to nie jest sen saito mówi nash ,arthur już się wybudził.
i jedna rzecz mnie zastanawia,scena bliska tej ,saito po wybudzeniu ze snu w twierdzy sięga po broń pod poduszkę,obok przy dream machine klęczy arthur,jednak saito z bronią mija arthura i atakuje nasha w łazience ?!