Ink

2009
7,3 13 tys. ocen
7,3 10 1 13222
Ink
powrót do forum filmu Ink

A mi sie nie podobał.
Obejrzałem pół godziny i wyłączyłem bo po prostu był słaby. Akcja w ogóle mnie nie wciągnęła. Niby wiem o co chodzi ale w ogóle mnie nie obchodzi co się stanie z tą dziewczynką i jej ojcem. Może po prostu nie jestem fanem takich filmów.
PS. Szkoda, że na stronie nie ma opisu tego filmu...może bym się jakoś inaczej na niego nastawił?

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 6
hofek

Właśnie skończyłem oglądać ten film. Każdy ma inne odczucia, jednak czytając twój komentarz uśmiechnąłem się. Także po obejrzeniu 30 minut tej produkcji zacząłem się zastanawiać w czym tkwi jej fenomen i wzrok zlatywał co chwilę ku magicznemu iksowi, za którego sprawą zakończyłby się seans, jednak jestem osobą, która jak zacznie coś oglądać, to musi zobaczyć to do końca. Tak też było w tym przypadku. I właściwie dobrze się stało. Akcja się rozkręciła. Ujęcia jakby polepszyły, a aktorstwo przestało mnie drażnić. Głównym atutem tego utworu jest innowacyjny scenariusz, jednak nie do końca dobrze zrealizowany. Potencjał wielki, ale średnie wykonanie. Ogólnie film zyskał w moich oczach sympatię, jednak przez początek muszę obniżyć notę.
Niestety 6/10.

użytkownik usunięty
Tybii

Świeżość scenariusza najbardziej przemawia za tym filmem. Do reszty, czyli aktorstwa, scenografi itd. można się przyczepić. ALE. Nowatorstwo opowiedzianej historii wraz z koncepcją paradoksu czasowego ogromnie podnosi wartość tego filmu. Do tego jest to jeden z nielicznych filmów, na których płakałem...

użytkownik usunięty
hofek

3 punkty to rzeczywiście malutko. Ja uważam, że Ink zasługuje na znacznie więcej. A co do opisu filmu na Filmwebie to prawidłowo przedstawił to Bartosz w tej recenzji filmu Ink: http://www.hitosfera.pl/node/90
Naprawdę nie warto czytać opisy filmów przed seansem.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9

Nie poruszył was???????????????? To co? :P

hofek

Zgadzam się z @hofkiem - starałem się obejrzeć do końca ale nie podołałem i
większą część filmu przewijałem żeby tylko poznać fabułę do końca.
Odstraszyła mnie słaba gra aktorska i ogólnie mizerna jakość obrazu.

Nie wystawiłem oceny bo nie potrafiłem się zmusić do obejrzenia całości
filmu.

ocenił(a) film na 1
hofek

Też sie zgadzam. Nie cierpię tragicznych ambitnych filmów, które nijak mają się z dobrym kinem i służą pseudointelektualistom do pokazania jacy to oni
inteligentni. Film z serii "muszę napisać, że mi się podobał, bo mnie
wyśmieją" Ja wszystkim znajomym odradzę go w 100%