Ink

2009
7,3 13 tys. ocen
7,3 10 1 13221
Ink
powrót do forum filmu Ink

ocenił(a) film na 10

Film ten zostal w calosci wyprodukowany przez grupe amatorow, ktorzy rozpowszechnili go droga internetowa. Urzekl mnie niezwykle inteligentny scenariusz. Co do wykonania, biorac pod uwage wyjatkowo niski budzet, po prostu rewelacja. Film przemawiajacy do stosunkowo malej liczby odbiorcow, ze wzgledu na swoja poetycka wymowe i metaforyczny przekaz.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 10
Saltara

Amatorów? To ciekawe, bo film jest moim zdaniem zrobiony mistrzowsko. Ta gra aktorów i operacja światłem dosłownie wciska w fotel. Historia niebanalna o dużym przesłaniu np. Powinniśmy postrzegać ludzi takimi jakimi powinni być albo, że Pokora przypomina nam o tym, że nie jesteśmy bogami. Żeby zrozumieć ten film trzeba wsłuchać się w muzykę i dialogi oraz czytać symbole. To nie jest jedna ciągła akcja, lecz momenty z życia człowieka, który zagubił się w życiu. Możemy być jednocześnie uczestnikami (wewnętrzna walka Johna w świecie "rzeczywistym") i obserwować z innej perspektywy (walka gawędziarzy i koszmarów oraz inka w innym wymiarze jako metafora). POLECAM

ocenił(a) film na 10
Perenelle

Oczywiscie podzielam opinie. Wedlug mnie to po prostu arcydzielo. Jednak naprawde ponoc zostal w calosci nagrany i wyprodukowany przez amatorow, co dla mnie jest wrecz szokujace biorac pod uwage mistrzostwo wykonania.

ocenił(a) film na 8
Saltara

Tym bardziej jestem pod wrażeniem bo sam pomysł naprawdę ciekawy. Film zrobiony mistrzowsko nie jest, ani tym bardziej arcydzieło. Chyba trochę przesadzacie :P W dobie dzisiejszych gniotów, które często poza efektami komputerowymi nie mają za wiele do zaoferowania, ten ewidentnie się wyróżnia. Nie tylko fabułą, ale właśnie też "surowością" przekazu, co nie oszukujmy się, jest spowodowane dość niskim budżetem, a co widać gołym okiem. Tak czy inaczej film bardzo dobry.

Byłbym zapomniał, duży plus za muzykę :)