Rzadko wypowiadam się na temat jakiegokolwiek filmu,ale na temat tego muszę po prostu napisać kilka słów. Film wydarł mi serce z piersi, dosłownie. Miałem łzy w oczach na końcu. Wielkie brawa dla osoby reżysera, scenarzysty jak i kompozytora w jednej osobie. Pokazał on że film to nie tylko wysoko budżetowe hollywoodzkie produkcje. Film to pasja i forma przekazania czegoś ważnego. Wizja Jamina, scenariusz, klimat, i jakże cudowna muzyka to po prostu perfekcja. Widać, że filmowi zabrakło budżetu ale to też jest jego plus. Przynajmniej wielka wytwórnia nastawiona wyłącznie na zyski nie mieszała się w wizje i scenariusz dzięki temu powstał film ze wszech miar oryginalny i piękny. Postacie wykreowane, świat po prostu są urzekające. Muzyki mogli by pozazdrościć wielcy kompozytorzy świata showbiznesu. Mam nadzieje, że o Jaminie jeszcze usłyszymy bo jest to nietuzinkowy twórca. Polecam jego Spin który można zobaczyć w całości na YouTube. Nie widziałem jeszcze 11:59 ale muszę to szybko nadrobić ;) Dla wszystkich krytyków tego filmu wychowanych na hoolywoodzkiej papce: film to nie tylko budżet... liczy się serce włożone w obraz, przesłanie i masa miłości do kina. To tworzy filmy zapadające w pamięć i takim na pewno będzie dla mnie Ink...
Ps. żenujące dla mnie jest to, że pewnie ten film obejrzą tylko nieliczni którzy dowiedzieli się o nim przypadkiem albo od znajomych... smutne jest to, że wielu filmów (często bardzo dobrych, może nawet niepowtarzalnych i genialnych) nigdy nie zobaczymy gdyż nikt nie poczuł w ich promocji kasy... trzeba wiec być czujnym i szukać, szukać, szukać ;), a być może trafimy w tym roku na niejedną perełkę taką jaką jest Ink
Masz absolutną rację. Film widziałem dziś. Scenariusz innowacyjny, bardzo dobra muzyka, film nieźle się ogląda od początku do końca. Kolejny raz widać, że za małą kasę można zrobić coś wielkiego. Czytałem gdzieś na necie, że film stał się popularny dzięki torrentom, bo nie chciała go żadna wytwórnia i autorzy wrzucili go do neta i od razu zrobił furorę. Film polecam ludziom myślącym!