PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10701}

Inni

The Others
2001
7,4 215 tys. ocen
7,4 10 1 214661
7,4 44 krytyków
Inni
powrót do forum filmu Inni

Poszukuję podobnych filmów, jak ten. Historia z epoki, kostiumy. Coś jak Księżna, Kochanice Króla, Jane Eyre, Człowiek w żelaznej masce, Wzgórze nadziei, Marzyciel itp.

ocenił(a) film na 7
sikorzak

Może "Sierociniec"? Trochę podobny do "Inni"
Jeśli chodzi o filmy z epoki polecam: "Wichrowe wzgórza", "Rzeka życia", "Wichry namiętności", "Duma i uprzedzenie".

ocenił(a) film na 9
alunia1011

"Sierociniec" to rewelacja... Również polecam.

ocenił(a) film na 8
sikorzak

wczoraj widziałam "Kobietę w czerni", klimat podobny właśnie i polecam, bo w swoim gatunku nawet niezły :) no a ze w "chcę zobaczyć" masz już "Jeźdźca bez głowy" to już nie muszę zachwalać ;)

ocenił(a) film na 8
sikorzak

Klucz do koszmaru też się w podobnych czasach rozgrywał i podobna tematyka

ocenił(a) film na 7
artufcb

Może coś z nowości, mi przypadł do gustu Awakening, The

ocenił(a) film na 9
sikorzak

Zdecydowanie pierwsze, co mi przychodzi do głowy, to "Sierociniec", klimat bardzo podobny do filmu "Inni". Jeśli chodzi o kostiumowe, to może "Elizabeth" albo "Plac Waszyngtona"?

sikorzak

babycall pierwsze co przychodzi mi na myśl ;)

ocenił(a) film na 8
sikorzak

Rowniez polecam Kobiete w Czerni. Obejzalem nie spodziewajac sie niczego specjalnego i bylem naprawde milo zaskoczony. Film ma swoj klimat. Troche w stylu burtona z jezdza bez glowy ale naprawde polecam.

sikorzak

Był kiedyś taki film jak ten,odwrócony horror.Bohater przyjeżdżał do angielskiej posiadłości w której mieszkańcy byli duchami ale on o tym nie wiedział.Leciał w Zone Europa.Produkcja pomiędzy 1995 a 2000 rokiem.Tak mi się przynajmniej wydaje.Jakby ktoś znał tytuł to proszę o pomoc.Z góry dzięks!

ocenił(a) film na 6
papszmir78

papszmir78 brzmi interesująco, jakbyś przypomniał sobie tytuł to odpisz proszę :)