Poszukuję podobnych filmów, jak ten. Historia z epoki, kostiumy. Coś jak Księżna, Kochanice Króla, Jane Eyre, Człowiek w żelaznej masce, Wzgórze nadziei, Marzyciel itp.
Może "Sierociniec"? Trochę podobny do "Inni"
Jeśli chodzi o filmy z epoki polecam: "Wichrowe wzgórza", "Rzeka życia", "Wichry namiętności", "Duma i uprzedzenie".
wczoraj widziałam "Kobietę w czerni", klimat podobny właśnie i polecam, bo w swoim gatunku nawet niezły :) no a ze w "chcę zobaczyć" masz już "Jeźdźca bez głowy" to już nie muszę zachwalać ;)
Zdecydowanie pierwsze, co mi przychodzi do głowy, to "Sierociniec", klimat bardzo podobny do filmu "Inni". Jeśli chodzi o kostiumowe, to może "Elizabeth" albo "Plac Waszyngtona"?
Rowniez polecam Kobiete w Czerni. Obejzalem nie spodziewajac sie niczego specjalnego i bylem naprawde milo zaskoczony. Film ma swoj klimat. Troche w stylu burtona z jezdza bez glowy ale naprawde polecam.
Był kiedyś taki film jak ten,odwrócony horror.Bohater przyjeżdżał do angielskiej posiadłości w której mieszkańcy byli duchami ale on o tym nie wiedział.Leciał w Zone Europa.Produkcja pomiędzy 1995 a 2000 rokiem.Tak mi się przynajmniej wydaje.Jakby ktoś znał tytuł to proszę o pomoc.Z góry dzięks!