Internetowy zabójca

The Craigslist Killer
2011
5,0 3,3 tys. ocen
5,0 10 1 3301
Internetowy zabójca
powrót do forum filmu Internetowy zabójca

Z jednej strony, był czarującym facetem, wręcz ideałem - przystojny, uroczy, dobry, inteligentny (najlepszy na roku student medycyny), sympatyczny, lubiany przez otoczenie, zakochany z wzajemnością w pięknej kobiecie z którą miał się żenić, a z drugiej strony niezaspokojony psychopata, lubiący ból i przemoc, umawiający się z kobietami z erotycznych portali po to, by je krzywdzić, by stosować wobec nich przemoc. Dodatkowo był uzależniony od hazardu. Klasyczny portret psychopaty. Całkiem niezły film, dałam mu 7/10.

Świetna końcówka. Natomiast nie podobało mi się to, że praktycznie w połowie filmu policja go złapała, zdecydowanie za wcześnie. Taki "genialny" umysł, a tak szybko dał się złapać! Mocno naciągane. Na plus przystojny aktor :) I granie na emocjach, bo w pewnych momentach aż się nie chciało wierzyć, że ten fajny gość jest psycholem! Zabił jedną kobietę, kilkanaście pozostałych skrzywdził, na koniec w celi popełnił samobójstwo I to była jedna z najbardziej przejmujących scen w tym filmie. Było mi szkoda jego narzeczonej, która prawie przez rok nic nie wiedziała o tym co jej ukochany robił. A motywy jakie nim kierowały? Myślę, że potrzebował odskoczni od "idealnego życia", adrenaliny. Pewnie i nie najlepsze kontakty z rodziną, dzieciństwo miały jakiś wpływ. Jednak na pierwszy plan zdecydowanie wysuwa się jego patologiczna osobowość, chęć pomiatania tymi kobietami, chęć dominacji, decydowania o tym co się stanie, potrzeba silnych doznań erotycznych. W pewnym momencie stracił nad tym kontrolę. Facet miał wszystko - piękną kobietę, świetne studia, ogromne perspektywy na przyszłość i wszystko to zaprzepaściły jego chore żądze. W pewnym momencie zrobiło mi się go szkoda, ale trzeba pamiętać że był psychopatą, a nie ofiarą! Był zabójcą! Spotkała go zasłużona kara, a że nie wytrzymał napięcia, upokorzenia i odebrał sobie życie to już inna sprawa. Śmierć była dla niego lepszym rozwiązaniem niż dożywotnia odsiadka.

Może nie jest to kapitalny film, ambitne kino, ale polecam, bo portret psychopaty i jego podwójne życie zostały świetnie wykreowane.

Lineczka_filmweb

Podpisuję się pod każdym słowem. Ocena na filmwebie jest całkowicie nieadekwatna do wartości filmu. Warto obejrzeć : )

ocenił(a) film na 3
Lineczka_filmweb

Co jest naciągane, skoro to historia oparta na faktach?