8,0 435 tys. ocen
8,0 10 1 435033
6,5 78 krytyków
Interstellar
powrót do forum filmu Interstellar

3/10

ocenił(a) film na 3

Przez całą długość zajeżdżało mi "Odyseją Kosmiczną 2001" (1968), której dałem 3/10 parę lat temu. Nie pamiętając tego faktu taką samą ocenę wystawiłem przed chwilą filmowi "Interstellar". Nolan moim zdaniem zmarnował tym razem kupę kasy.

użytkownik usunięty
pachomir

"Odyseja kosmiczna" = 3/10? O kurczę, to słabo, że aż tak źle postrzegasz ten film:/ Osobiście nie miałem prawie żadnych skojarzeń pomiędzy "Interstellarem" a dziełem Kubricka, ale każdy widzi to, co chce. Odysei można nie lubić, ale żeby nie docenić chociażby zdjęć czy muzyki? Szkoda...

ocenił(a) film na 3

Moim zdaniem jeśli fabuła nie jest zajmująca to zdjęcia i muzyka nie zmienią za wiele. Z drugiej strony to właśnie postrzeganie fabuły jest zmienne, co nazywamy gustem, który kreowany jest zbyt wieloma czynnikami aby każdy miał taki sam (dlatego nie neguje całkowicie prawie żadnego filmu). Nierozłącznym elementem fabuły jest natomiast klimat. Z pewnością można stwierdzić, że jest on w tym przypadku jest "odysejowy": cierpliwy, szary, zimny, a tym samym odrobinę intrygujący - nie dla mnie :)

użytkownik usunięty
pachomir

Ok spoko. Mi akurat ten klimat odpowiada. Nie zawsze oczywiście - w niektórych produkcjach takie tempo może uśpić, ale w Interstellarze i Odysei nie nuży, przynajmniej mojej osoby;P