8,0 435 tys. ocen
8,0 10 1 434975
6,5 78 krytyków
Interstellar
powrót do forum filmu Interstellar

Jak na wielkie widowisko sci-fi przystało najwięcej emocji powinny budzić sceny podróży kosmicznych a tymczasem najciekawiej wypadają wątki rozgrywające sie na ziemi. Dużo patosu, przesadnej dramaturgii, scen ciągnących się w nieskończoność. Troszkę przerost formy nad treścią. Nie jest to napewno mój ulubiony film Nolana. Aktorstwo nie równe - Matthew i Jessica świetni, Caine nudny, Hathaway drętwa jak kij od szczotki, Damon zbędny, Affleck bez pola do popisu a Burstyn daje nam jedną z najbardziej wzruszających scen w historii kina. Mała Foy pokazała tu potencjał którego chyba jednak nie wykorzystała bo słuch po niej zaginął. Wizualnie rewelacja.

ocenił(a) film na 6
BMovieManiac

paradoksalnie dla mnie najfajniejsza jest pogoń za raptorem ;-), potem jest drętwo.

i ogólna kreacja tych wszystkich obcych planet, pomimo pustkowia i tak ciekawie im wyszło, ale po co do tego film dodawać.

ArchieIl

A to własnie Ja mam takie zdanie że planety wyjątkowo nieciekawe ale wiadomo że o gustach się nie dyskutuje. Od siebie mogę jeszcze dodać że końcówka wyjątkowo przekombinowana i nazbyt melodramatyczna. Żałuje tez ze nie poświecono trochę więcej uwagi starej Murph bo Ellen Burstyn zasługiwała na więcej czasu ekranowego.

ocenił(a) film na 6
BMovieManiac

Są nieciekawe jako element filmu.

Jako element pewnej możliwości całkiem fajnie im to wyszło.

Nie miałbym nic przeciwko np. kanałowi YouTube pod tytułem:

planety fizycznie możliwe

tylko w sytuacji gdy mamy tyle różnego rodzaju dronów oni za każdym razem musieli na nich lądować.

po co?

// ten film to wyobrażenie rolnika o tym jak eksploracja kosmosu powinna przebiegać, stanąć, polizać, napluć, nasikać... no i tyle z tej eksploracji. tak naprawdę dokładnie nic z tych ich lądowań nie wynikało.

ArchieIl

Dokładnie.

BMovieManiac

Cały ten film nie wyszedł. Jest głupi, tani i pod masowego durnia robiony.