Po zwiastunach i moich doświadczeniach z filmami: oczekuję i przewiduję 10/10.
Wrócę tu po premierze i dam znać jak wyszło ;)
W sumie Incepcji dałeś 10. Jest spora szansa że Nolan trzyma formę i że Interstellar może być na poziomie Incepcji.
Chociaż z Interstellar problem wydaje się być taki, że wbrew temu co mówił Nolan, jest to film o wiele bardziej spielbergowy niż kubrickowy. Tzn fabularnie prostolinijny, typowy blockbuster, o tym że przeciętny gościu-farmer leci w kosmos szukać planety, znajduje planete i tym samym ratuje świat.
Mam nadzieje że się mylę, i film będzie bardziej abstrakcyjny/filozoficzny.
i co, że dałem 10 ? coś źle ? zasługuje więc ma. Nie daje crapom dych, jak większość
To, że skoro dałeś filmowi Nolana dychę, to znaczy że Interstellar wcale nie musi być na poziomie Odyseji żebyś ocenił go na 10/10. A napisałeś że dasz mu max 7/8. Głupota.
Raczej musi, byle jaki film 10 nie dostanie.
Nie porównuj Incepcji do Odyseji -.- ... Jakiś "Edge of Tomorrow" z pewnością na 10 nie zasługuje, i z pewnością jest gorszy od Interstellara.
Wątpię, że Interstellar zasługuje na dychę, z pewnością AŻ tak dobry to nie będzie... lecz w okolicach 7,5/8,5
Ale czemu mam nie porównywać Incepcji do Odyseji? Przecież mówisz że dajesz 10/10 filmom które są na poziomie Odyseji, a Incepcji dałeś 10. Wniosek: Uważasz że Incepcja jest na poziomie Odyseji, co prowadzi do kolejnego wniosku: Ponieważ Interstellar (oczywiście jeśli Nolan nadal ma formę) nie powinien być gorszy od Incepcji, to nie skreślałbym na Twoim miejscu potencjalnej dziesiątki dla tego filmu.
co za bullshit................... nic nie pisałem, że daje 10 filmom które są na poziomie odyeji..
taa i mam dawać 10 jakiejś shitowej interstellarce
Spójrz kilka postów wyżej.
- to nie Odyseja jak mówią.
- A to musi być Odyseja, żeby było bardzo dobre?
- Musi żeby postawić 10.... 7,8 max
Nie wiem czy rozumiesz co piszesz, ale z tego dialogu wynika że Interstellar według Ciebie musi być jak Odyseja żeby postawić mu 10/10.
Tak musi bo ludzie porównują ten film do odyseji i oczekują, że będzie taka mocna.
Czaisz już ?
Aha czyli musi być jak Odyseja bo ludzie porównują Interstellar do niej.
A co mnie obchodzą ludzie i ich porównania? Czemu jakieś spekulacje głąbów miałyby wpłynąć na ocene jaką sie wystawia filmowi?
Poza tym oceniać film przez pryzmat Odyseji to gówniany pomysł. A co jakby ludzie przed premierą Incepcji mówili, że będzie ona lepsza od Odyseji??? Już wtedy byś nie ocenił Incepcji na 10, bo ludzie porównywali ją do arcydzieła Kubricka, tak?
nieeeeeeeeeeeeee..
co ty wgl piszesz.... zostaw tą incepcje..
LUDZIE PORÓWNUJĄ ODYSEJE DO INTERSTELLARA BO MYŚLĄ, ŻE BĘDZIE AŻ TAK DOBRA I TAK Z PEWNOŚCIĄ BĘDĄ JĄ OCENIAĆ.
CZAISZ W KOŃCU ?
Nie czaje. Ludzie nie porównują Odyseji do Interstellara, porównują Interstellar do Odyseji. Ale nadal nie wiem co to niby zmienia.
"MYŚLĄ, ŻE BĘDZIE AŻ TAK DOBRA I TAK Z PEWNOŚCIĄ BĘDĄ JĄ OCENIAĆ."
"Tak" czyli jak oceniać? Owszem, jest sporo ludzi którzy myślą że będzie dobre jak Odyseja, ale nie wpłynie to na ich ocenę w jakikolwiek sposób.
To ty nie czaisz, że nie ocenia się filmów przez pryzmat innych filmów, czy przez pryzmat ludzi którzy porównują Interstellar do Odyseji.
tak intera do odyseji... tak porównują.. ja filmów przez pryzmat innych nie porównuję...
napisałem na początku to co inni piszą i tyle.. a ty się musisz do mnie przypier*****
Nie tyle przypier*****, co zaznaczyć błąd w Twoim myśleniu, które polega na "Nie ocenie Interstellar na 10 bo nie będzie tak dobry jak Odyseja a ludzie mówią że będzie tak dobre jak Odyseja".
Dobra bo czuje się jakbym prowadził dyskusję z gimnazjalistą/licealistą.
Pozdrawiam, do widzenia.
Film będę normalnie oceniał.... zresztą spotkamy się na forum w listopadzie i zobaczysz.
Pozdrawiam
tech-informatyk 2kl.
Po zwiastunie, którego nawet nie obaczyłem, bo nie warto, oraz moich doświadczeniach z kulurą popularną, oczekuję i przewiduję: 3-4/10. Można już głosować?