PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565949}
5,5 8,0 tys. ocen
5,5 10 1 8023
4,8 5 krytyków
Intruders
powrót do forum filmu Intruders

nie mam pojęcia czemu tak nisko oceniony, świetny film, trzyma w napięciu
9/10

ocenił(a) film na 8
marcel1992

A ja mam pojęcie dlaczego tak nisko oceniony - hiszpańskie kino grozy jest specyficzne i dla przeciętnego odbiorcy jest zbyt nudne - w to kino trzeba umieć się "wkręcić", widz nie dostaje esencji filmu na talerzu - efekciarskie / obrzydliwe zjawy / potwory, lecz musi sam ją wyłowić. Tutaj klimat jest budowany nie przez to co widać, ale przez to czego nie widać na ekranie ;)

użytkownik usunięty
rybap

Ten film jest bardzo dobry, ale nie dla przeciętnego gimnazjalisty. To nie głupawy horror z fruwającymi flakami ale w ciekawy sposób pokazane co dzieje się w ludzkiej głowie - to tak pokrótce aby nie zepsuć oglądania.

ocenił(a) film na 6

bardzo dobrze napisane lukas..... jak nie ma flaków na wierzchu to dla niektórych film dno

ocenił(a) film na 7
tomasz_nowak6

Odpowiem bardziej dobitnie. Ponieważ to nie film dla debili a przeciętny widz to debil. przykre ale jakże prawdziwe stwierdzenie. Dość odważne ale konieczne.

ocenił(a) film na 9
marcel1992

Zgadzam się z Tobą.Trzeba dorosnąć aby docenić takie filmy.Większość ludzi nawet tych starych to nadal dzieciaki:).

marcel1992

Mnie również bardzo się podobał :)

ocenił(a) film na 7
marcel1992

Tak. Na prawdę dobry film. Ciężko takie wyłowić w dzisiejszych czasach seansów 3D i innych "dzieł" z 70% dawką efektów specjalnych.

Sidestep

Racja, to 3D psuje całą magie kina.

ocenił(a) film na 8
marcel1992

Zgadzam się dawniej nie było 3D i było pięknie.Mnie wcale filmy w formacie 3D nie urzekają albo że zrobili by takie efekty że zakładając okulary czułbym że jestem obok tych zdarzeń czyli że widzę nie ekran tylko głębie filmu tak jakbym się z nią zlał to by była jazda! ;D.

ocenił(a) film na 7
marcel1992

Może nie na 9 ale zgadzam się film bardzo dobry. Dobrze się oglądało. Trzymał w napięciu. Ciekawa historia i zakończenie. Wszystko było.

monikaa13

Przekonaliście mnie zaryzykuje i obejrzę ponieważ bardzo lubie hiszpańskie kino grozy no może z wyjątkiem ''wezwani''

ocenił(a) film na 3
monikaa13

Zużyta bateria R-20 ma więcej napięcia niż ten film.

ocenił(a) film na 7
marcel1992

Bez przesady aż na 9 bym nie oceniał film specyficzny tu się zgodzę ale nic po za tym zakończenie mi się spodobało bo było na swój sposób enigmatyczne tak po za tym niestety nic szczególnego

ocenił(a) film na 7
marcel1992

Lubię hiszpańskie kino, ale ten film średnio mi się podobał. Owszem trzymał w napięciu, ale po jego obejrzeniu jedyne co przychodziło mi do głowy to pytanie "O co chodził???" Trudno mi nawet powiedzieć o czym tak naprawdę był ten film. Co więcej mam wrażenie, że sami twórcy trochę się zaplatali i nie wiedzieli jak wybrnąć z tego tematu. Sama końcówka dla mnie kiepska, niezrozumiała i przesłodzona. Ale daję 7/10 za oryginalny pomysł.