Irlandczyk

The Irishman
2019
7,1 106 tys. ocen
7,1 10 1 105562
7,1 77 krytyków
Irlandczyk
powrót do forum filmu Irlandczyk

Ach nie wiem co mam myśleć na Temat tego Filmu bo niby jest to b. Dobrze napisane I wyreżyserowane kino gangsterskie, Scenografia jest dobra, kostiumy są spoko, Zdjęcia są świetne, operatorka też, historia świetna, dialogi też ale czegoś tu brakuję no niby aktorzy są super (szczególnie Pesci który nie gra wybuchającego Joe'a Pesciego) ale De Niro Czy Pacino grają tak samo jak zawsze I spoko Natomiast wkurza mnie jak aktor co każdy film tak samo. + całość Mimo że mnie wciągnęła to była Po jakimś czasie tak męcząca jak się da to mój pierwszy ogromny zarzut długość, mnóstwo dłużyżn I nie potrzebnych scen, CGI (szczególnie u De Niro) nie przekonała mnie chodź momentalnie widać było że tam jest make-up I nie było tak źle jak myślałem, Harvei Keitel, Bobby Cannavale mają za mało scen, postacie epizodyczne nie mają ani krztyny charakteru (ale tak musiało być), przyznam szczerze film był poruszający I Scorsese W końcu mnie czym zaskoczył I nie jest to typowa historia gangsterska W stylu od pucybuta do milionera I jest czymś I o czymś innym ale gdzieś to już widziałem! Chociaż Z jednej strony Szkoda że tego gatunku już nikt nie będzie kontynuował bo ewidentnie Martin Scorsese postacił temu gatunkowi kropkę. Więc dla mnie to jest dobry film ale Też bardzo przehajpowany film 7/10...

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa