7,3 267 tys. ocen
7,3 10 1 267435
6,0 50 krytyków
Iron Man 2
powrót do forum filmu Iron Man 2

Za przygodami komiksowych superbohaterów nigdy nie przepadałem i nie zmieni się to po seansie IRON MANA 2. Film wiele się nie różni od poprzednika - sporo akcji, dobra muzyka i kilka prostych dowcipów. W dwójce mamy dokładnie to samo z tą różnicą, że jest trochę więcej gadania przez co film zaczyna się trochę dłużyć. Na duży plus na pewno muzyka z utworami AC/DC (szkoda, że tak mało) i obsada aktorska. Nazwiska takie jak Robert Downey Jr. Scarlett Johansson czy Mickey Rourke mówią same za siebie. 6/10. BTW, Avengersi zbliżają się coraz większym krokami. :)

ocenił(a) film na 6
szuBZ

Nie do końca się z opinią zgodzę, natomiast z oceną owszem.. 6/10 to idealna nota :)) W jedynce był lepszy początek gorszy koniec (dla nastolatków), tu był nudny start i ciekawy END oraz pare smaczków...

ocenił(a) film na 6
szuBZ

Mi się podobało dużo mniej niż 1-ka. Z tego gatunku komedyjek zdecydowanie wyżej stawiam Hellboya. Zdecydowanie wyżej!
Pierwsza część zaskoczyła mnie na plus, bo myślałem że będzie dużo gorzej. A może po prostu taki dzień. Teraz prawie ziewałem... Odkrycie nowego pierwiastka przez głównego bohatera prawie spowodowało koniec oglądania. Mogli sobie darować naprawdę takie pseudonaukowe wtrącenia. Ładna laska, bijatyki, pościgi i reklama Audi. Po co udawać że ten film ma w ogóle coś wspólnego z fizyką...
Oczywiście Hellboy nie ma zbyt wiele wspólnego z biologią, ale akurat w przypadku Iron Mana 2 mój niesmak w tym momencie osiągnął apogeum. Oczami wyobraźni widziałem Amerykanów w kinie pałaszujących popcorn i wykrzykujących "yeay!" przy każdej akcji głównego bohatera.
Mimo już średniego wieku mimo wszystko nie zamierzam wyrastać z kina rozrywkowego, jednak litości - niech ono trzyma jakiś poziom.

szuBZ

szuBZ - nie lubisz komiksowych superbohaterów, powiadasz.. To co Cię zaciągnęło do kina na drugą już (!!) część filmu o takimż właśnie nieulubionym przez Ciebie herosie? Masochizm?;)
Tak z ciekawości pytam, bo ja zawiódłszy się na Matrixie2, trzeciego sobie już darowałam, na ten przykład. W dodatku ja takie filmy akurat lubię. Na irański dramat o pasterzach kóz bym w życiu nie poszła, a na drugą część tym bardziej, więc interesują mnie ludzie, którzy jednak czynią odwrotnie:)