7,3 267 tys. ocen
7,3 10 1 267429
6,0 50 krytyków
Iron Man 2
powrót do forum filmu Iron Man 2

9/10 Rewelacyjny!

ocenił(a) film na 9

No i druga część IM nie odstaje poziomem od pierwszej. Jednak tym razem jest znacznie więcej humoru, Stark wali tekstami równo i jest naprawdę zabawnie. Akcji jednak mogłoby być więcej. Na plus pojawienie się War Machine ale ciągle mi szkoda, że nie zagrał go Terrence Howard, gdyż nowy aktor mi jakoś nie podszedł w tej roli. Za to rewelacyjnie Mickey Rourke. Przeciwnik przyznam, że o wiele wiele lepszy niż w części pierwszej. Cofam moje słowa, które kiedyś wypowiedziałem "Co to za menel" jak zobaczyłem go po raz pierwszy na zdjęciu. To jest przeciwnik zdecydowanie bardziej ciekawszy i wyraźniejszy i taki właśnie dodał smaczku temu filmowi. Szkoda, że nie było sceny gdzie Pepper całuje hełm i zrzuca go z samolotu bo przyznam, że jedna z moich ulubionych z trailera. No i masa nawiązań do Avengers, tarcza kapitana (już bez spostrzegawczości), młot Thora, projekt Avengers i więcej Nicka Fury'ego.

Ocena 9/10

użytkownik usunięty
MackKL

Wyjątkowo, nawet się z Tobą zgodzę Mack.:)
Jedyne co poddałbym pod wątpliwość to humor. Coś nie zawsze udawało się twórcom mnie rozbawić, ale tak jak piszesz kontynuacja jest...dobra jak dla mnie, ale czy równie dobra jak pierwsza........

ocenił(a) film na 7
MackKL

Oj już nie sap tak. Ten film to cienizna ziomie...

użytkownik usunięty
Alex_Tyler

Jeśli to cienizna, to w takim razie jestem fanem badziewiastych filmów :)
No a faktycznie, Rourke pozytywnie zaskoczył, a pośmiać też się można było.

ocenił(a) film na 7
MackKL

Kolego, sorki za lekki spam (nie chcę zakładać osobnego tematu) ale może miłośników komiksów zaciekawi wieść treści:

Jeśli jest wśród Was osoba, która chciałby podzielić się recką Iron Mana 2ki lub Kick-Ass, zapraszam serdecznie do wzięcia udziału w mini-konkursie na stronie:
http://www.wotchlanikomiksu.pl/?p=464

ocenił(a) film na 8
Kantor

Jeżeli można się wtrącić ;)
Wybrałem się do kina na ten film, ponieważ podobała mi się pierwsza część. Spodziewałem się w miarę ciekawej akcji, humoru Starka, fajnych efektów no i chyba tyle. Nie oczekiwałem jakiejś wielce "mocnej" fabuły, ponieważ nie byłem fanem komiksów, czy bajek o Iron Man'ie. Generalnie po obejrzeniu filmu byłem zadowolony. Moim zdaniem film jest ciekawy, ma fajne efekty, których się spodziewałem, a w niektórych momentach się uśmiałem (przykładowo, gdy Tony nasikał do kombinezonu - tutaj było wesoło ;D ). No i podsumowując moją wypowiedź uważam, że druga część jest ciekawym filmem, wartym obejrzenia. Osobiście się przy niej rozerwałem ;) To tyle.

ocenił(a) film na 7
alanekd

alanekd, jeśli Twoja odpowiedź dotyczy mojego wpisu (a na to wskazuje drzewko komentarzy) to zapraszam pod adres: http://www.wotchlanikomiksu.pl/?p=464 Tam poznasz wszystkie zasady.

ocenił(a) film na 8
Kantor

Moja wypowiedź nie miała tyczyć się żadnego wpisu. Chciałem po prostu podzielić się moją opinią na temat tego filmu. Ale przy chwili czasu zajrzę na Twoją stronę.

ocenił(a) film na 7
alanekd

Będzie mi niezmiernie miło. Zapraszam :D.

ocenił(a) film na 8
MackKL

No tak, młot Thora, ale chyba nie wszyscy wiedzieli o bonusowej scenie :),
ale Avengers ma byc w 2011 a Thor i byc moze Ant-man (no CA) maja byc w
2012.

MackKL

"Ocena 9/10 " Ha haahaha hahahahahah buahahahahahahahahahahahahahahahhahaahhahahaahahahahahahahaha. Tyle na temat poziomu twojego, twoich kolegów, twojej matki i połowy filmwebu :)

ocenił(a) film na 9
castillo20

"Ocena 9/10 " Ha haahaha hahahahahah buahahahahahahahahahahahahahahahhahaahhahahaahahahahahahahah a. Tyle na temat poziomu twojego, twoich kolegów, twojej matki i połowy filmwebu :)

To miało mnie obrazić? Marna próba. Ale po poziomie rodem z gimnazjum nie za wiele się wymaga.

MackKL

Też wystawiłam śmiało 'dziewiątkę'. Po to jest taka szeroka skala ocen na FW, żeby z niej bez skrępowania korzystać. Jeśli film uznaję za bardzo dobry, to nie waham się nad 9 - 10:) A "Iron Man 2" to wybitnie rozrywkowe kino akcji, z naciskiem na 'rozrywkowe'. Wg mnie nie odstaje wysokim poziomem od pierwszej części, tyle że brak tej swoistej 'świeżości', jakiej z natury rzeczy pozbawione są wszystkie sequele. Jako kino rozrywkowe przypadło mi nadzwyczaj do gustu - ot, produkcja o superbohaterze bez zadęcia i silenia się na psychologię jak w Batmanie (skadinąd uwielbiam owo 'silenie się' w "Dark Knight" - cudowny film). Dość schematyczną historyjkę potraktowano tu z dystansem, humorem i dużą dozą ironii, co jest zasługą Robert Downeya Jra. Facet po prostu idealnie pasuje do grania tego rodzaju bohaterów - ot, niedawna bardzo dobra rola w Sherlocku Holmesie (geniusz z rysem ekscentryzmu i sarkastycznym humorem).
No i nie zapominajmy o świetnym Mickeyu Rourke'u - Danko w jego wykonaniu to niezwykle barwna postać. Uwielbiam, gdy 'czarny charakter' jest Jakiś, a nie kolejna nudna kreatura bez polotu. Rourke był mistrzowski.. i ten akcent;)