Otóż moi drodzy. Niektórzy piszą tak debilne komentarze, że aż wstyd to czytać! Np jeden człowiek w poprzednim temacie napisał, że spokojnie na kolanie napisałby lepszy scenariusz. To, że film niezbyt ci się podobał to nie znaczy, że jest zły! To znaczy, że nie podobają ci się ekranizacje komiksowe! Ja jestem fanem takiego kina i prawie wszystkie filmy o superbohaterawch uwielbiam. Otóż film jest świetny, ba ma świetne efekty specjalne na które wydano naprawdę grube miliony, świetną grę aktorską, i jest rewelacyjną ekranizacją komiksu! Kiedy oglądałem Iron Manów czułem się jabym czytał o nim komiks. Jest W ogóle to ostatnimi czasy wszystkie adaptacje komiksowe są rewelacyjne i jeśli wystawiasz takiemu filmowi ocenę 1 to albo jesteś trollem, albo... sam nie wiem czy ktoś jest takim bezguściem, żeby poważnie wystawić takiemu filmowi taką ocenę. Jeżeli nigdy nie interesowałeś się komiksem lub chociażby kinem akcji to go nie oceniaj
Po kiego tak bronisz tego filmu? Każdy ma jakieś zdanie, takie czy inne. Dla mnie na przykład superbohaterowie Marvela to nic innego jak totalna tandeta. Ważne, że przynajmniej Tobie się podoba a świata nie zmienisz.
Jak totalna tandeta to nie oglądaj tego typu filmów i ich nie oceniaj. Śmieszą mnie ludzie którzy od tego typu obrazów oczekują poruszającej historii typu z Love Story rozmachu Bravehart jednocześnie będąc na faktach.
To jest kino rozrywkowe i takim je stworzono. A czy już ktoś zrobił je dobrze czy nie to inna sprawa.
Ale nie będę brał nigdy pod uwagę ludzi którzy oceniają nawet średni film na 1/10 z założenia. Bo tak już musi być i już.
Ogłady trochę życzę i wyrozumiałości.