7,3 267 tys. ocen
7,3 10 1 267429
6,0 50 krytyków
Iron Man 2
powrót do forum filmu Iron Man 2

W trailerze wszystkiego jest trochę za dużo. Zwłaszcza przeciwników. Pamiętamy jak zbyt duża licznba bad guyów wpłyneła na "Spidermana 3".

ocenił(a) film na 6
ProF_A_N_

Również czuję obawy wobec natłoku czarnych charakterów. Nie wyobrażam sobie czytelnie poprowadzonej historii, w której w tak krótkim czasie przez ekran przechodzi tyle różnorodnych postaci. Mogli skupić się na jednym bad-guyu, a nie próbować upchnąć tyle atrakcji, ile tylko dusza zapragnie. Boję się, że film podzieli los wielu kontynuacji stworzonych z myślą - więcej i jeszcze bardziej efektownie, gdzie fabuła jest jedynie pretekstem do pokazania znanych i lubianych przez fanów bohaterów.
Mogę się jednak mylić, czego sobie i Wam życzę, bo na film z pewnością się wybiorę.

ProF_A_N_

To bylo od poczatku jasne jaki kierunek obierze Iron Man 2,jak w kazdej kontynuacji filmu ktory okazal sie hitem musi byc MOCNIEJ-SZYBCIEJ-WIECEJ! Zwiastun nie jest przesadzony i narazie niezle do wyglada.

Glock

Trochę się boję - twórcy zwykle chcą przeskoczyć cześć pierwszą i rzadko im się to udaje. - Mocniej-szybciej-więcej - wcale nie znaczy lepiej.
Pierwsza część była rewelacyjna właśnie dlatego że Tony nie biegał cały czas w "Iron uniform" ale miał czas na zaserwowanie sporej dawki humoru.

użytkownik usunięty
Sonny_Crockett

Ja myśle że film będzie bardzo dobry ponieważ weźmy takiego Mrocznego Rycerza Batman walczył z wieloma przeciwnikami:Joker Dwie-Twarze przestępczość w mieście i jakoś film wypadł rewelacyjnie dlatego mam nadzieje że ten film też będzie rewelacyjny. Trzymam w kciuki za niego!!!

W tym filmie głównym wrogiem jest Whiplash, trochę w przerobionej wersji. Na końcu trailera War Machine i Iron Man walczą prawdopodobnie z armią nasłaną na nich przez SHIELD, a czemu SHIELD ich na nich nasłała to już sam nie wiem.

Peeves

Ja natomiast mam inne zdanie według mnie w jedynce właśnie za mało było akcji. Być może teraz to nadrobią ale bez przesady.

ocenił(a) film na 5
Rorschach_

nie pindol, akcja była wyważona idealnie.. aż chciało się żeby Tony więcej biegał w garniturze niż w metalowym czopku.

ocenił(a) film na 7
ProF_A_N_

Może potrzebne okulary? bo przeciwnik jest jeden - Whisplash.

deamon82

No a mnie się jednak nie wydaje żeby Justin Hammer był wielkim przyjacielem Tonego;/ I to raczej on wysłał roboty z ostatnich paru sekund trailera

ProF_A_N_

Miejmy nadzieję, że nawet przy natłoku bad guy'ów RDJ uratuje cały film:) W końcu pierwsza sukces pierwszej części to w dużej mierze jego zasługa.

ocenił(a) film na 7
shizonek

Wymień ten natłok:

ProF_A_N_

Niestety też mam obawy co do Iron Mana 2. I dlaczego nie zaprosili do ponownej współpracy Terrence Howarda???

ocenił(a) film na 8
ProF_A_N_

Mnie sie nie podoba ten glowny Badass. Nie znam swiata IM ale zapewnie sa ciekawsze postacie niz jakis koles z batem.
Oby nie bylo to jak z Transformers 2 - wszystkiego wiecej i pod natlokiem akcji, robotow malo co zapada w pamiec

użytkownik usunięty
D1RT

fakt trailer fatalny (plakat jak ze spider-mana też)... ale nie mogę się
doczekać jak ten pułkownik (rhodes) założy iron mana mark2 (szarego), w 1
powiedział że "innym razem" - więc czekamy...

D1RT

" Mnie sie nie podoba ten glowny Badass. Nie znam swiata IM ale zapewnie sa ciekawsze postacie niz jakis koles z batem. "

Fakt że Mickey Rourke pasuje mi do tego filmu jak pięść do nosa i jego bohater też. Nie wiem jak to było było w komiksie bo nie czytałem, nie jestem z resztą fanem adaptacji komiksów ( jedyne co mi ostatnio do gustu przypadło to Punisher : WZ ) , mimo wszystko z ogromną przyjemnością obejrzałem część pierwszą Iron Mana, jakoś tak wyłamywał się ten film z całej sztuczno - komiksowej szmiry, chyba dzięki tym " spokojniejszym " fragmentom gdzie nie ma Iron Mana a jest Tony Stark - cholernie ciekawa fabuła, niesamowite poczucie humoru, Terrence Howard w roli kumpla Starka, autoironia RDJ i dobrze poprowadzona interesująca intryga - to były dzwignie jedynki. Teraz, czyli do dwójki, wpieprzyli za dużo komiksowych elementów - przynajmniej tak mi sie wydaje - czym sprowadzili sequel do parteru, do poziomu taniej rozrywki dla pryszczatych gimnazjalistów. Nie ma już Terrence Howarda czyli starego Rhodey'a i już w tym momencie klimat jedynki poszedł się jebać, wszedł za to Rourke czyli kolejny " upadły " aktor którego próbuje sie reanimować obsadzając w dobrych filmach. Cały trailer jest niesamowicie słaby i groteskowy. Niech jeszcze RDJ przeleci na ekranie Gwyneth Paltrow a strace do tego filmu resztki szacunku.

Hannibal_Lecter_4

Lol, nie ma to jak ocena filmu po jednym trailerze i plakacie. A Terrence'a nie ma, bo coś tam inny film miał czy coś.

Poza tym, jak wam się tak trailer nie podobał to pocieszajcie się tym: większość filmów co mają dobre zwiastuny, są do bani, te co mają fatalne zwiastuny, okazują się być świetne.

ocenił(a) film na 10
Peeves

zgadzam się z Peeves'em w 100%

wolvi24

Przeciwnik jest jeden więc nie rozumiem o czym mówicie. War Machine pomaga Iron Manowi, Nick Furry czyli Samuel L. Jackson też, Scarlett Johanson w roli Czarnej Wdowy (kobieta nindża) też jest super bohaterką więc do badassów jej nie zaliczamy. Jedynymi wrogami są Mickey Rourke, i pancerze bojowe SHIELD, które z jakiegoś powodu ścigają Starka i Rhodsa.....

ocenił(a) film na 8
maciejrudnicki1985

to nie shield wysłało te pancerze tylko hammer zatrudnił whiplasha zeby je ulepszeył i on je wysłał do war machine'a i iron mana to chyba mozna wywnioskowac po zwiastunie no nie? nie wiem czemu sadzicie ze shield wysyła pancerze zeby swoich niszczyc?

Peeves

Podaj mi taki tytuł, który ma gówniany zwiastun a warto go obejrzeć i na odwrót!

Peeves

Otóż to perves.
Ten trailer jest super, specjalnie dali tyle momentow akcji i zlepili to w calosc aby podsycic atmosfere. Czekam czekam

ezils

Transformers 2. Zwiastun był spoko a film nie posiada fabuły.

maciejrudnicki1985

Widzę, że niektórzy mają wątpliwości, ja trochę też. Po zwiastunie też
odczułam, że za dużo tego wszystkiego, pierwsza część dla mnie była
rewelacyjna, świetny Robert.
Choć mam nadzieję (podobnie jak jeden z poprzedników), że w zwiastunie
ujęli te "efektywniejsze momenty", a może cały film nie będzie przesadzony.
Komiksu nie znam, więc na temat treści nie wypowiadam się.
W każdym razie czekam z zainteresowaniem.

bs85

Uogólniając - część pierwsza podobała się wszystkim, nawet nie - fanom komiksu ( laikom w sprawach świata Iron Man ) bo na pierwszy plan wysuwała się świetna fabuła, bardzo dobrze rozpisane dialogi, aktorstwo bez zarzutów oraz charakterystyczne poczucie humoru RDJ i Terrence Howarda . Efekty specjalne, chociaż też genialnie zrobione, spływały jednak na drugi plan przez co nie mieliśmy do czynienia z bajzlem i chaosem którego nie powstydziłby się sam Joker z TDK. Obawy co poniektórych oczekujących na część drugą wynikają z tego że projekt Iron Man 2 najwyraźniej obrał kurs w kierunku " Transformers: Zemsty Upadłych " czyli wiele wiele hałasu o nic, gdzie najwięcej pracy wykonywali informatycy - spece od grafiki komputerowej, a fabuła zeszła na dalszy plan.

ProF_A_N_

zgadzam sie z toba tez tak czuje, jedynka mi sie podobala zobaczymy ale pamietaj ze duza liczba Aliens nie wplynela zle na film :) Aliens druga czesc Obcego byla bardzo dobra wszystko zalezy od tego jak bedzie to pomyslane pamietamy ze tam zasadniczo walki nie bylo tylko zwyczajne spie...dalanie z planety co znakomicie sie sprawdzilo bo gdyby chcieli walczyc to wiadomo Rambo 10 w telewizji etc...
wlasnie tego sie obawiam IroMan ma zbroje inni tez ale on ma lepszego cela
hmmmm
zobaczymy oby sie nie okazalo ze obraz mily przyjemny dla oka ale fabula do D...

markin

Może nie miejsce tu na taka dyskusję, ale moim zdaniem duża liczba Alinów wpłyneła źle na cykl serii Obcy. Z dusznego thillera z prawie niezniszczalnym potworem, zamieniło się w radosną rzeźnię na hordach Obcych dokonywanych przez Marines.

ProF_A_N_

z drugiej jednak strony nie ma sie co lamac Tony przezyje bedzie IM3 :))))