To jest film sci-fi z dużą dawką akcji......o superbohaterze.....Zasiadając do niego wiedziałem czego oczekuje i dostałem to!!!!.......a robi on ogromne wrazenie,w swoim gatunku jeden z najlepszych filmów....Jeżeli ktoś nie lubi takiego kina nie powinienen wogóle do niego zasiadać i wyskakiwac z oceną 1/10,ja daje 10/10.Na filmwebie oceniam filmy które mnie urzekły,spodobały się,wstrzymuje się od głupich niskich not typu 1 czy 2 bo porostu jeśli nie lubie danego stylu(który w przeciwieństwie innym może się podobać) to po co man zaniżać niepoczebnie ocene danemu obrazowi....
W sumie film średni, ale moim zdaniem prawie nie różnił się od pierwszej części. Znowu zły gość buduje sobie zbroje i przegrywa z Iron Manem.
Dokladnie, dalem 8 super film. Uwielbiam ludzi ktorzy pisza 1/10 ten film byl glupi :D
Zly gosc przegrywa z iron manem, rozczarowales sie? A czego oczekujesz o filmie na podstawie komiksu ? :|
Chodziło mi o ten sam schemat. Identyczny przeciwnik w podpakowanej zbroi. Spider-man był w tej kwestii bardziej oryginalny.
Miałem napisać, że to bardzo dobrze że schemat jest ten sam bo to przecież film akcji/ekranizacja komiksu czy co tam jeszcze... jednak w zasadzie problem schematu mało mnie obchodzi.
Film dobrze się oglądał - miał to coś za co daje się 8/10, dodatkowo dwa razy dali The Clash więc ostatecznie wyszło 9/10.
Kurcze, gdyby nudził mnie powtarzający się schemat przestałbym cokolwiek oglądać albo czytać.
A co ja wogóle pisze o notach na filmwebie.....i się wysilam......co na tej stronie się dzieje to porażka....PROSTY PRZYKŁAD:
*Ludzie zakładają po kilkadziesiąt fikcyjnych kont(tzw."konta widma"),dając cały czas danemu filmowi ocene 1(który oczywiście im się nie podoba i chcą zaniżyć mu miiejsce w rankingu)Terminator 2 był w rankingu na 45 miejscu w zaledwie 3 miesiące wyleciał poza TOP 100.
Na początku roku odbyła się wojna między fanami "Avatara", a "Ojca chrzestnego", w której nikt nie wygrał, bo kont widm, które dawały jedynki było o tyle więcej od tych pozytywnych, że obydwa filmy wyleciały z TOP100! Odbyło się czyszczeni (trwające 2 dni) i ranking wrócił do normy. Ale już teraz dostrzegam znaczne spadki filmów, tak jakby dostawały tylko negatywne głosy.
Powinno się robić czyszczenie FW z kont widm raz na pół roku, aby nie było takich zamieszań, albo tak jak na IMDb.com wprowadzić opłatę SMSem za stworzenie konta.
Myśle,że masz rację z tą opłatą SMSem za konto,ale wiesz to jest taka nasza mentalnośc polska,narzekanie na coś co się innym podoba lub nie,mnie osobiście strasznie wku***a jak ktoś kto odmienne zdanie o jakmiś filmie i wyraża je w swojej opinii,zaraz zostaje zgnojony przez pseudokrytyków i obrońców moralności,ja podobnie jak Ty i chyba więkoszość ludzi na poziomie na tym portalu nie daje ocen filmom,które faktycznie nie są w moim guście,przeczytam recenzję i jeśli z niej wywnioskuje,że film nie jest dla mnie to najzwyczajniej w świecie go nie oglądam,a jeśli już to staram sie go nie oceniać,każdy ma swój gust i trzeba to uszanować,lecz niestety za dużo tu oszołomów,pozdrawiam.
"najzwyczajniej w świecie go nie oglądam,a jeśli już to staram sie go nie oceniać" - tu się nie zgodzę. Jeśli już obejrzałeś film to masz prawo ocenić go jak najbardziej. Zgodnie z Twoim tokiem myślenia oceniać filmy powinni tylko Ci którym się film podobał, co jest bez sensu bo wiadomo że oni będą dawać oceny wyłącznie dobre. To chyba proste nie? Raczej chodzi o to aby powstrzymać się od głupiego oceniania filmów na 1 lub 10 gdy się film podobał lub nie podobał.