7,3 267 tys. ocen
7,3 10 1 267430
6,0 50 krytyków
Iron Man 2
powrót do forum filmu Iron Man 2

Tak można podsumować Iron mana 2 w jednym zdaniu. Kiedyś jeszcze Amerykanie nakręcą jakiś ambitny film jak robili to przed 30 lata?

Alex_Tyler

Aż się pale, aby odpisać tym którzy mówią:PUSTKA. Intrygujące jest to czego oczekujesz od takiego gatunku filmowego. Iron Man jako film akcji bardzo dobrze oddaje się gatunkowi i klimatowi. Na prawdę ciężko mi jest określić po co Pan idzie do kina na otóż taki film i później mówi, że jest mało ambitny. Taki właśnie ma BYĆ, chodzi w nim głownie o prostą i przejrzystą akcje oraz dużo rozrywki. Proszę wytłumaczyć mi moją nie kompetencje mianowicie, w jaki sposób taki film może być traktowany w kategoriach ambitny/nie ambitny i po co ludzie oczekują od każdego filmu nagle wielkiej ambicji, głębi, które są tylko pustymi słowami w większości przypadków

ocenił(a) film na 4
miszco

Iron Man 2 to takie Transformersy gdzie przez półtorej godziny się nic nie dzieje (a film ma dwie). 5/10

ocenił(a) film na 7
SC10n

Dokładnie.

Alex_Tyler

Widze, że rozmowy na poziomie nie doczekam się jednak.
Radze się skupić na używaniu jeszcze mniejszej liczby wyrazów i nauce zdań złożonych.
Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 4
miszco

A ja proponuje naukę czytania ze zrozumieniem.

Jeżeli dla Ciebie rozrywkowy film akcji to taki gdzie przez półtorej godziny nic się nie dzieje to współczuje gustu.

A rozpisywać się nie ma o czym, film był średni. Tyle.

SC10n

Ciekawe, jak dla mnie cały czas się coś działo. Być może masz racje, przecież ciekawiej jest jak się napieprzają przez cały film i nie ma żadnych dialogów i postaci. A tak apropo Transformers to też akcja jest w podobnym tonie co tutaj ale to jest bajeczka dla 13 latków, bez zmyślnej fabuły z prostą napieprzanką.

ocenił(a) film na 7
miszco

lepiej sobie posłuchaj:

http://www.youtube.com/watch?v=Zffe_4p2o-c

I nie zawracaj głowy. Piosenka dla fanów takich filmów ;]

użytkownik usunięty
SC10n

Film słabszy od części 1.

miszco

Miszco, nie dziw się im. Po prostu mają za dużo wolnego czasu, nudzi im się, to przy każdym bardziej znanym filmie muszą ulać swojej żółci. Zapewne niedawno "brylowali" na forum "Avatara" i udowadniali, jaka to beznadzieja, teraz przywabili się do "Iron Mana 2" z podobnym zamiarem. Zastanawia, czemu uznając filmy w rodzaju "Iron Mana 2" za badziewie, nie przerzucą się na coś hmm.. ambitniejszego. Po co się frustrować komiksem, czyż nie lepiej zagłębić się w filmy Bergmana, Felliniego, Allena? Pewnie za trudne;) O wiele łatwiej jest zmieszać z błotem komercyjny film, który każdy rozumie. Wasze motywy są tak dobrze widoczne, trolliki, że nawet nie wysilajcie się z zaprzeczaniem.

ocenił(a) film na 4
shizonek

To co, mam oglądać tylko ambitne filmy bo być może jak nie spodoba mi się jakaś nieudana ekranizacja komiksu, urażę swoją opinią Twoje uczucia?

Filmweb jest po to żeby wyrażać swoje zdanie na temat filmu. Mi się film nie podobał, napisałem dlaczego. Tobie się film podobał, napisałeś dlaczego. Jak dla mnie koniec tematu. Jakieś prywaty do osób których nawet nie znasz mogą być odebrane jako przejaw jakichś kompleksów.

Nie znasz mnie, nie wiesz co ostatnio oglądałem, jakakolwiek psychoanaliza z Twojej strony mija się z celem.

Zamiast tracić energię na głupie sprzeczki, zastanów się czy mają one jakikolwiek sens. Nigdy nie będzie tak że wszyscy się będą z Tobą zgadzać ale skoro jesteśmy dorośli to zachowujmy się jak dorośli.

Alex_Tyler

Nie karmić trolla. Nie dawajcie mu tej przyjemności.

ocenił(a) film na 7
sebad567

Ten nowy filmweb całkowicie mi się nie podoba.
jak oni mogli to zrobić? Ale chłam.
Ludzie trzeba jakąś petycję czy coś.
Prawda jest taka że jestem kontrowersyjną postacią na filmwebie. Zresztą jak każdy krytyk ;]
Jedni mnie lubią, inni nienawidzą. Nie jest to czas na spory. Łączy nas jedno - trzeba zbojkotować.
Chcemy starego dobrego filmweba!

Alex_Tyler

"Prawda jest taka że jestem kontrowersyjną postacią na filmwebie. Zresztą jak każdy krytyk ;]
Jedni mnie lubią, inni nienawidzą."

To może zastanów się, czemu tak jest, i czemu tak bardzo cię to raduje.

"Ten nowy filmweb całkowicie mi się nie podoba."

Dobrze ci tak:) Mnie tam się podoba. Jakoś nie widzę, żebyś bojkotował FW.. ciągle pojawiają się twoje wypociny i kolejne jady. Chyba nie rozumiesz znaczenia słowa "bojkot".

ocenił(a) film na 7
shizonek

shizonek ty wydajesz mi się niezbyt bystrą forumowiczką już od jakiegoś czasu :D

ocenił(a) film na 5
Alex_Tyler

Ty głupi, NO LIFIE, czy Tobie się już całkiem powaliło? Musisz zakładać już kolejny temat żeby wyrazić swój brak wiedzy na temat.. chociażby takiego prostego kina rozrywkowego? Koleś nie masz życia ewidentnie to widać jesteś totalnym no lifem, a dlaczego?? Bo czy ktoś posiadający sprawny rozum i własne życie poświęca czas żeby pisać coś absolutnie bez sensu, pod czymś co mu sie nie podoba?! NIE! Normalny człowiek po prostu to zamyka i koniec. Ewentualnie pisze konstruktywną krytykę, ale głupie EMO nie potrafi. I nie piszcie mi, że źle się zachowuje w stosunku do tego matoła. "Hasta la vista, bejbe"

ocenił(a) film na 4
DLoN92

Bardziej sobie wystawiasz świadectwo tym postem niż jemu. Ale to już Twój problem.

ocenił(a) film na 5
SC10n

dokładnie tak!!

ocenił(a) film na 6
DLoN92

Wybrałem się do kina z chęcią dobrych wrażeń i dobrej gry aktorów (którzy przypadli mi do gustu w jedynce), film był niezły, ale jak w pierwszej części brakowało mi trochę akcji (co nie zmienia faktu że film był zarąbisty) tak w drugiej części akcji było jeszcze mniej, w fabule wiele rzeczy było dla mnie nie pojętych, natomiast gra aktorów i efekty specjalne pozostały jak w jedynce, szczególnie Tony Stark był zagrany genialnie, Pepper i Czarna Wdowa były zarąbiste, efekty i sceny komiczne( zwłaszcza urodziny Starka) nadawały filmowi klimat który pamiętałem z jedynki. Takie jest moje zdanie ,Film Doby, ale zdecydowanie jedynkę bardziej polecam

ocenił(a) film na 7
Deny136raptor

Mnie to akurat nie przekonuje ani trochę.

ocenił(a) film na 5
Alex_Tyler

dlaczego Wy odkopujecie tematy tego idioty ?

ocenił(a) film na 8
SC10n

ja mam pytanie do sc10m

moje pytanie brzmi : dlaczego masz damski avatar skoro używasz zwrotów w formie męskiej?