7,3 267 tys. ocen
7,3 10 1 267429
6,0 50 krytyków
Iron Man 2
powrót do forum filmu Iron Man 2

no właśnie?! gdzie podziała się muzyka AC/DC?!

nie sądzicie, że dwie piosenki (Shoot To Thrill i Highway to Hell) to trochę mało po takich zapowiedziach ("Fakt, że muzyka AC/DC towarzyszy filmowi "Iron Man 2" nie jest dziełem przypadku.", "Najlepiej sprzedający się rockowy zespół świata połączył swoje siły z najpopularniejszym ostatnio bohaterem komiksowych ekranizacji" itp) i wydaniu płyty "Iron Man 2"?

W sumie był to mój jedyny zawód po wyjściu z kina ale być może oglądałem jakąś lipną wersje z podmienionym audio :P

ps. no i oczywiście nie mogłem obejrzeć sceny po napisach...

ocenił(a) film na 8
BukOjciec

hmm...co jak co, ale ja tam muzykę w tym filmie słyszałam. I nie do wszystkich scen dałoby się wcisnąć kawałki AD/DC, a co za dużo to nie zdrowo ;) Muzyka dla mnie na plus, ale fakt, że jakoś nie dużo rozpoznawalnych melodii, a malutko oryginalnego soundtracka...

ocenił(a) film na 8
valiana

miało być "jakoś dużo rozpoznawalnych melodii" ;)

ocenił(a) film na 6
valiana

Również liczyłem na więcej AC/DC, ale cóz. Jeszcze tak a propos muzyki, czy tylko ja miałem wrażenie, czy w pewnym momencie słychać było motyw z Transformers, w których muzyka zresztą nie należała do zbyt oryginalnych (ale słuchało się całkiem fajnie). Niestety nie pamiętam w którym momencie dokładnie (chyba podczas budowy nowego reaktora, ale nie jestem pewien).

BukOjciec

Też się tym totalnie rozczarowałam... Według mnie, można było jeszcze w parę scen podłożyć ich utwory, zamiast jakiegoś niewyraźnego czegoś :P, jak np. w scenie, kiedy Tony jedzie do Pepper z truskawkami. Tam by mi to ładnie pasowało. :D