PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=564833}
6,6 38 tys. ocen
6,6 10 1 37978
5,9 19 krytyków
J. Edgar
powrót do forum filmu J. Edgar

Z czystym sumieniem.. świetna produkcja, pozostawiająca wiele do myślenia.
Polecam

Patruell

moze 9 to przesada ..ale mocne 7 jak najbardziej pozytywnie mnie Leonardo zaskoczyl ..w tej roli pokazal sie jako rasowy aktor swietnie sie w czul i odegral role !!! zaskoczyl mnie i zmyl stereotyp lalusia z tytanica .. BRAVO !
Film ciekawy moze koncowka nozaca .. po 2.5 godzinach ..ale wart oceny 7 czyli do ogladniecia :)
ps.ABW SUX :)

Amiga1240

no lekko naciągnąłem, ale to ze względu na niską, jak dla mnie średnią :)

ocenił(a) film na 8
Amiga1240

" zmyl stereotyp lalusia z tytanica"
No to nieźle, że dla Ciebie zmył to po 14 latach, skoro w międzyczasie zagrał w ~20 filmach pokazując jak świetnym aktorem jest.

ocenił(a) film na 8
Deemer

dokładnie. Di Caprio, zagrał kolejną ciekawą pełnokrwistą rolę, widać że z wiekiem rozwija się aktorsko. Co do filmu także uważam, że w kategorii biografii rewelacja. Arcydzieło to nie jest, ale na pewno jeden z lepszych filmów ostatniego roku.

michelev

Zaskoczył cię Di Caprio dobrą grą ?
Od 10 lat świetnie gra. Chociażby role w Aviator, Inflitracji, Krwawym diamencie, Drodze szczęścia, Wyspie tajemnic, Incepcji.
W tym roku premiere ma film z jego udziałem "Django"
Co do J.Edgar dość solidne kino, rzadko się zdarza, bym nudził się na ambitnym kinie, a tu niestety się tak stało.
Czegoś wyraźnie brakło. Nie odczuwałem większych emocji na tym filmie.

ocenił(a) film na 8
returner

Przyznam się szczerze że Krwawy diament jak i Aviatora widziałem niedawno. Nie napisałem, że mnie zaskoczył, uważam że się rozwija. Według mnie film nie był nudnym, choć jakby to ująć "nieśpieszny" w prowadzeniu narracji. Ale to chyba charakterystyczne dla C.E. jako reżysera.

michelev

Chyba nie powiesz że "Bez przebaczenia", "Rzeka tajemnic" czy "Za wszelką cenę" nie wyszły dużo lepiej w wyreżyserowaniu Eastwodowi. Jak dla mnie były dużo ciekawsze. Lubiłem do nich wracać, a do J.Edgar wiem, że nigdy już nie wrócę.

ocenił(a) film na 8
returner

Co dwóch pierwszych, to rzeczywiście, były bardziej żwawe, ale to sensacje, natomiast nie uważam, że Za wszelką cenę było filmem dużo lepszym niż J. Edgar, było bardziej poruszające z uwagi na tematykę, więc wywoływało więcej emocji, a to drobna różnica.

michelev

Ja bardzo lubię kino ambitne, mam kolekcję ponad dwóch tysięcy filmów, głownie klasyka
począwszy od lat 30' ubiegłego wieku :)
Ale..lubię, gdy film dostarcza mi emocji. Przy J.Edgar tego nie doświadczyłem.
Nie wszystko musi się podobać. Cóż takie życie.

ocenił(a) film na 8
returner

Nic dodać nic ująć. Ja też nie uważam, żeby ten film był jakimś znaczącym dziełem w historii kina i dorobku C.E., w przeciwieństwie np do Rzeki Tajemnic czy Gran Torino.

ocenił(a) film na 8
returner

zgadzam się w 100%. I uważam, że Leo już dawno powinien dostać oskara.