PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=551146}

Jack Ryan: Teoria chaosu

Jack Ryan: Shadow Recruit
2014
6,1 37 tys. ocen
6,1 10 1 37164
4,2 19 krytyków
Jack Ryan: Teoria chaosu
powrót do forum filmu Jack Ryan: Teoria chaosu

Po obejrzeniu trailera stwierdzam, że Pine ma tak tępy wyraz twarzy, że nijak nie nadaje się na Jacka Ryana.
Dziwi mnie ten wybór - Baldwin i Ford to były znaczące i role, które się pamięta. Nawet Affleck dał powiedzmy radę w Sumie Wszystkich Strachów...
Nie wiem, ze wszystkich idiotycznych wyborów obsady to już chyba bym wolał Toma Cruise'a.

_dominic_

Zacznijmy od tego, że całe to przedsięwzięcie jest bez sensu. Przez wiele lat marzyłem, aby ktoś porządnie zekranizował powieści Clancy'ego, a teraz dostajemy... to. Równie dobrze mogli głównego bohatera nazwać Tom Sawyer, i miałoby to mniej-więcej tyle samo wspólnego z fabułą oryginalnych książek, co z powieściami TC.

Najpierw umiera Clancy, a później pojawiają się pierwsze trailery "Jacka Ryana" - ten rok dla fanów Uniwersum Ryana chyba nie mógł być gorszy...

_dominic_

dokładnie Harrison Ford przynajmniej miał inteligentny wyraz twarzy, producentom chyba się wydaję że już każde opakowanie mogą nam wcisnąć...domagam się aby nie wspierać więcej aktorów ze wzrokiem nieskażonym myślą !

_dominic_

ogladalem trailer i wogole mi ten fagas nie pasuje do tej roli

marlboroman

zgadzam się

użytkownik usunięty
_dominic_

Zacznijmy od tego że Clancy'ego najwyraźniej trudno zekranizować, mimo powieści napisanych tak, żeby akcja lała się strumieniem, z przeważnie wyrazistymi postaciami, które wymagają pewnej pracy nad filmem.... Widocznie producenci, reżyserzy i cała reszta żerują tylko i wyłącznie na pieniądzach fanów Clancy'ego, którzy tłumem walić będą do kin, bo to Jack Ryan. Nie, kurczę, nie. Nie zgryzę tego, zestaw aktorów tak niepasujących zmiażdżył Jacka Ryana. Dla mnie Keira też nie pasuje na żonę Ryana. Cholera, logika twórców?! "Dajmy młodych ładnych aktorów, co z tego że nie pasują"...

_dominic_

tak Affleck lepszy, Pine niech zostanie przy StarTreku :)